null Mielipide: Taloyhtiössä enemmistön on päätettävä Airbnb-majoituksesta

Puheenvuorot

Mielipide: Taloyhtiössä enemmistön on päätettävä Airbnb-majoituksesta

Missä päätettiin, että Airbnb-toiminta on sallittava, jos yksikin osakas sen hyväksyy? Yleensä taloyhtiön asioissa tarvitaan enemmistön päätös paljon tärkeämmissä osakkaita koskevissa asioissa. Mielestäni sijoittajille, jotka havittelevat tuloa Airbnb-majoituksesta, pitäisi rakentaa erilliset talot. Miksi näin?

Airbnb-toiminnasta saattaa syntyä taloyhtiölle ongelmia. Kuka valvoo vuokralaisten lähdön jälkeen, että kaikki on kunnossa? Monet omistajat eivät edes asu talossa eikä kaikilla ole varahenkilöä.

Mahdolliset vesivahingot, käytävien siivoamiskulut, avainten holtiton käyttö ja jätteiden lajittelu, kun ne kaikki heitetään sekaisin, aiheuttavat taloudellista tappiota. Erilainen elämänrytmi, matkustajien tuleminen ja lähteminen sekä meluaminen puolestaan johtavat asukkaiden kotirauhan menettämiseen.

Kyllä enemmistön on annettava päättää. Se on asukkaiden ja taloyhtiön etu. Taloyhtiö joutuu viime kädessä monessa asiassa maksumieheksi eikä ole oikein, että osakkaat, jotka ovat aikanaan penniä venyttämällä ostaneet asunnon kodikseen, joutuvat elämään majatalosssa.

Kylli Tikkanen

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.