null Mielipide: Temppeliaukion kirkkoon tarvitaan vessat turistien käyttöön

Mielipide: Temppeliaukion kirkkoon tarvitaan vessat turistien käyttöön

Vierailin ulkomailta saapuneiden ystävieni kanssa Temppeliaukion kirkossa, kuten sadat turistit päivittäin. Kirkkoon on kolmen euron pääsymaksu. Henkilökunta on mukavaa ja asiantuntevaa, mutta WC-tilat on otettu ”valitettavasti” pois käytöstä.

Oli hieman vaikeaa selostaa vierailleni, että lähimmät WC:t löytyvät Kampista tai Oodista. Mikäli Suomi-kuvaa halutaan parantaa ja ylläpitää, Helsingin suositussa turistikohteessa pitäisi olla peruspalvelut.

Kokemus oli muuten hyvä, mutta olennainen vessan puute pitäisi korjata pikimmiten. Toivottavasti noloilta tilanteilta vältyttäisiin myöhemmin. Seurakunnan jäsenenä toivoisin asian pikaista korjaamista.

Jyrki Uurasmaa

kauppatieteiden maisteri

Helsinki

 

Töölön seurakunta vastaa:

Kiitämme Jyrkiä arvokkaasta palautteesta, joka nostaa esiin monia paikallisia ja vierailijoita askarruttavan asian. Temppeliaukion kirkon wc-tilat jouduttiin aikoinaan sulkemaan viranomaispäätöksellä turvallisuussyistä. Kymmenet wc-tiloihin jonottavat ihmiset estäisivät nopean poistumisen mahdollisessa hätätilanteessa.

Töölön seurakunta ryhtyi jo viime vuonna järjestämään korvaavaa ratkaisua tilaamalla wc-kontin, jonka saanemme käyttöön alkusyksyyn mennessä. Näin mittava hanke vaatii paljon suunnittelua ja lupa-asioiden käsittelyä, joten se ei ole ollut aivan nopeasti toteutettavissa.

Pyrkimyksemme on antaa vierailijoillemme aina myönteinen käyntikokemus, ja on hienoa kuulla, että henkilökuntamme on onnistunut tässä.

Heli Suhtala Uvalic

palvelupäällikkö

Piia Klemi

turistipappi

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi