null Mielipide: Tuen Päivi Räsästä – Kirkon on seisottava raamatullisen ihmiskäsityksen takana

Mielipide: Tuen Päivi Räsästä – Kirkon on seisottava raamatullisen ihmiskäsityksen takana

Haluan osoittaa tukeni Päivi Räsäselle, joka on jälleen saanut lokaa niskaansa arvostellessaan kirkon maallistumista ja sen osallistumista Pride-viikkoon. Päivin kanssa saman vakaumuksen jakavat kuitenkin monet muut kristityt. Tarkoitukseni ei ole mollata, syrjiä tai vähentää homoseksuaalien ihmisarvoa. Jos asettuu vastustamaan samaa sukupuolta olevien parien raamatullista vihkimistä avioliittoon, nämä asiat helposti yhdistetään.

Kyse on kuitenkin suuresta arvokysymyksestä eli siitä, millaiseksi Jumala avioliiton alun perin tarkoitti, ja mitkä ovat tästä totuudesta luopumisen seuraukset. Sanomattakin on selvää, että jokainen ihminen on arvokas, Jumalan luoma, ja siten omaa vankkumattoman ihmisarvon ja oikeuden tulla kohdelluksi oikeudenmukaisesti ja kunnioittaen. Lopulta seurakunnan tehtävä ei ole puuttua lainsäädäntöön tai sekaantua siihen, miten yhteiskunnassa tulisi toimia.

Vaikka kristillinen seurakunta on maailmassa, ja kutsuttu kohtaamaan ihmiset Jeesuksen armolla ja rakkaudella, se ei saa väärällä tavalla päästää maailmaa sisään.

Seurakunnan sisällä kuitenkin täytyy pitäytyä raamatullisessa avioliittokäsityksessä. Vaikka kristillinen seurakunta on maailmassa, ja kutsuttu kohtaamaan ihmiset Jeesuksen armolla ja rakkaudella, se ei saa väärällä tavalla päästää maailmaa sisään. Seurakunnan on seisottava raamatullisen ihmiskäsityksen ja muuttumattomien Jumalan säädösten takana myös maailman ja kulttuurin ympärillä muuttuessa, ja muistettava tehtävänsä Jeesuksen todistajana ja lähettiläänä. Sillä, ”jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi?” Erään papin sanoihin viitaten: Karavaani kyllä kulkee, mutta minne?

Meri-Heini Siirilä

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi