null Mielipide: Yliluonnollisesta voi puhua

Puheenvuorot

Mielipide: Yliluonnollisesta voi puhua

Kiitos paljon artikkelista "Ymmärrystä vailla" (K&k 5.10.). Aihe on tärkeä ja aina ajankohtainen. Tutkijat ovat tehneet arvokasta työtä ja antaneet äänen kokijoille. Kun kokemuksia on tarpeeksi paljon, yliluonnollinen tuntuu luonnolliselle.

Useinhan yliluonnolliset asiat lakaistaan maton alle. Kaikilla ei ole ketään, jolle voisi kertoa kokemuksistaan. Oma havaintoni on, että luterilaisessa kirkossa, jonka luulisi ymmärtävän näitä asioita, on turha kuvitella saavansa ymmärrystä osakseen. Lääketiede puolestaan lääkitsee.

Suuri harhaluulo on se, että terveyskeskuksesta saa apua, jos on ymmällä. Mutta lääkityksillä voidaan saada jopa pahempi olo ihmiselle. Monella masentuneellakin on ollut yliluonnollisia kokemuksia.

Ihmiset soittelevatkin sitten kalliita puheluita ennustajille, selvänäkijöille ja meedioille saadakseen varmistusta kokemuksilleen. Oleellista on kuitenkin, miten kokemustensa kanssa tulee toimeen ja toimiiko arki. Saako itsensä liikkeelle?

Olisi paljon helpompaa, jos yhteiskunta olisi hieman ymmärtäväisempi näitä kokemuksia kohtaan ja kuuntelija voisi löytyä lähipiiristä.

Kun yliluonnollinen kokemus hetkeksi pysäyttää, tarvitaan kanssakulkijaa, joka on itselle peili ja tunteille tulkki, joka pitää jalat maan pinnalla.

Päivi Kangas

Espoo

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.