null Mihin islamistien usko ja voima perustuvat?

Puheenvuorot

Mihin islamistien usko ja voima perustuvat?

Vaikka yksi islamin opin tärkeimmistä viesteistä on suvaitsevaisuus, sillä on sotainenkin puolensa. Motiiviksi islamisteille riittää yksin profeetta Muhammedin esimerkki. Hän osallistui noin 70 aseelliseen taisteluun ja antoi noin 200 taistelutehtävää. Hänen elämäkerrastaan Sirasta suurin osa on omistettu jihadille eli pyhälle sodalle. Hän ylistää marttyyrikuolemaa. Mies, joka kuolee ottamatta osaa jihadiin, eikä koskaan halunnutkaan pyhään sotaan, kuolee tekopyhän kuoleman, hän sanoo. Paratiisipaikka on varma niille jotka kaatuvat taisteluissa.

Jihadistit ja niiden mukana Isis ovat muslimeille teologinen ongelma. Jihadistit katsovat noudattavansa Koraania tarkemmin kuin muut muslimit. Teologiansa mukaan jihadistit ovat oikeutettuja taistelemaan toisuskoisia vastaan. Myös muita muslimeja he pitävät maallistuneina ja luopioina. Sellaiset on lupa myös hylätä ja tappaa.

Jihadistien tavoitteena on saada kristitty länsi sotatilaan koko muslimimaailman kanssa. Viholliset on houkuteltava sotaan, joka tulee olemaan heille ansa. Siksi Isisin leirissä oli suuri ilo, kun USA aloitti pommitukset. Jihadisteilla lienee paljon myötäilijöitä myös Euroopan muslimiyhteisöissä. Avustamalla eri tavoin taistelijoita salaa monet uskovat lunastavansa oman paikkansa Paratiisissa. Pariisin pamaukset olivat vasta alkua sodalle, joka valitettavasti on käynnissä.

Tapio Luode

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.