Mikaelin seurakunta mukana Demokratiapalkinnon hanke-ehdokkaissa

Mikaelin seurakunta mukana Demokratiapalkinnon hanke-ehdokkaissa

Vetoa ja voimaa Mellunkylään -hanke on ainoa pääkaupunkiseudun edustaja valtakunnallisessa Demokratiapalkinto 2014 -yleisöäänestyksessä. Mikaelin seurakunta on ollut vahvasti mukana Vetoa ja voimaa Mellunkylään -hankkeessa.

Julkisuuden henkilöstä koostuva raati valitsee kolme palkittavaa ja neljäs palkittava valitaan yleisöäänestyksellä internetissä. Tässä yleisöäänestyksessä yksi viidestä ehdokkaasta on itähelsinkiläinen Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hanke ainoana pääkaupunkiseudulta. Voit äänestää tästä!

Vuosittainen jaettava demokratiapalkinto voidaan myöntää kansalaisvaikuttamista, vapaaehtoistyötä tai osallisuutta edistävälle hankkeelle, toimenpiteelle, toimijalle tai innovaatiolle. Tänä vuonna Demokratiapalkinnolla halutaan palkita lähidemokratiaa vahvistava toimintatapa, kokeilu tai innovaatio, joka edistää kuntalaisten ja kansalaisten osallistumisoikeuksien toteutumista. Palkinnolla halutaan samalla kiittää kaikkia suomalaisia lähi- tai paikallisen osallistumisen ja vaikuttamisen parissa työskenteleviä.

Itähelsinkiläinen Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hanke, jossa Mikaelin seurakunta on mukana, on vuodesta 2009 lähtien vaikuttanut myönteisesti laajan ja väestörikkaan, lähes 37 000 asukkaan kaupunginosan asukkaiden ja järjestöjen elämään.

Yleisötapahtumat ovat osa vuosittaista toimintaa. Niiden merkitys alueen eri-ikäisille ja eritaustaisille asukkaille on vuosien mittaan kasvanut. Tapahtumat ovat auttaneet suuresti alueellisen lähidemokratian kehittämisessä. Vuotuiseen tapahtumakalenteriin kuuluvat esimerkiksi lukuisat suuret tapahtumat kuten KontuFestari, OstariFestari, Skidirock ja Mellunkylän Joulupuisto. Vetoa ja Voimaa Mellunkylään -hanke on saanut vuonna 2010 Itä-Helsinki -palkinnon.

 

Jaa tämä artikkeli: