null Miksei kirkko enää saarnaa parannusta?

Puheenvuorot

Miksei kirkko enää saarnaa parannusta?

Vaikka Pyhän Raamatun ja Martti Lutherin opit ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virallinen perusta, se julistaa muuta. Kristus käski saarnata parannusta ja syntien anteeksiantamusta, mutta jos parannussaarna jätetään pois, avataan Lutherin mukaan portti helvettiin ja suljetaan tie taivaaseen. Samoin tapahtuu, jos saarnataan vain parannusta, mutta evankeliumi jätetään pois. Kirkon taholta puhutaan lähinnä rakastavasta Jumalasta, joka armahtaa syntistä, mutta unohdetaan Hänen vanhurskautensa, joka vaatii katumusta ja parannusta kaikesta syntielämästä.

Yhdellä on helmasyntinä ahneus tai varkaus, toisella äkkipikaisuus ja vihastuminen, jollakin taistelu huoruuden synnin kiusauksia vastaan, kenellä taas heikkoutena taipumus raamatunvastaiseen homouden syntiin. Nämä kaikki ovat yhtä lailla kadottavia syntejä, mikäli niistä ei tapahdu parannusta. Jokainen ymmärtää, että tappaminen tai varastaminen on synti, mutta huoruuden synti alkaa monelta hämärtyä. Ja nyt jopa kirkon taholta ollaan silittämässä niiden omiatuntoja, joilla on tuo homouden synti heikkoutena.

Kirkon niin kutsutuilla paimenilla ja tämänkin lehden päätoimittajalla on valtava vastuu ja tilinteon päivä edessään. Teillekin kuuluu parannussaarna!

Harry Marttinen

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.