null Miksi Raamattu-aiheinen tietokilpailu ei vedä Helsingissä?

Kuva: Pekka Lempiäinen. Raamattuvisa alkaa kouluissa marraskuun alussa. Miikka Pynnönen, Annina Kontoniemi ja Kirsikka Kiiveri veivät voiton viime vuonna.

Kuva: Pekka Lempiäinen. Raamattuvisa alkaa kouluissa marraskuun alussa. Miikka Pynnönen, Annina Kontoniemi ja Kirsikka Kiiveri veivät voiton viime vuonna.

Miksi Raamattu-aiheinen tietokilpailu ei vedä Helsingissä?

Viides- ja kuudesluokkalaisille suunnattu Raamattuvisaan on tähän mennessä ilmoittautunut vain kolme helsinkiläistä ala-astetta.

Viime vuonna kisaan osallistui Helsingistä kuusi koulua, kun koko maasta kouluja oli yhteensä 306. Tietokilpailun järjestämisestä vastaa joukko kirkollisia tahoja sekä opetushallitus ja Luokanopettajaliitto.

Visaan voi ilmoittautua 23. lokakuuta saakka osoitteessa www.raamattuvisa.fi. Loppukilpailu pidetään Agricolan kirkon kryptassa huhtikuussa.

Kirkkopalveluiden kulttuurijohtaja Seppo Koistinen, miksei visa vedä Helsingissä?

– Täällä ei selvästikään ole samanlaista aktiivisuutta kuin esimerkiksi Pohjanmaalla, josta tulee suurin osa visaan osallistuvista kouluista

Olemme pohtineet syytä tähän paljon. Saattaa olla, että opettajat ja rehtorit katsovat visan olevan uskonnonharjoittamista, mikä on virheellinen käsitys. Tapahtuman suojelijana toimivat kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo ja arkkipiispa Jukka Paarma.

Onko tiedotus ollut riittävää?

– Kaikki koulut ovat saaneet saman materiaalin yhtä laajana kuin aiemminkin, joten tiedonpuutteesta ei ole kysymys.

Mihin visalla pyritään?

– Sen tarkoitus on lisätä varhaisnuorten Raamatun ja sen kulttuurin tuntemusta ja tukea uskonnonopetuksen tavoitteita. Visa pidetään koulun uskontotunneilla.

Millaista palautetta kilpailusta on tullut lapsilta?

– Saamamme palautteen mukaan Raamattuvisaa pidetään upeana tapana lähestyä Raamattua. Lapset ovat olleet innolla mukana.

Jaa tämä artikkeli: