null Miksi rukoillaan Allahia?

Miksi rukoillaan Allahia?

Useat seurakuntamme työntekijät olivat ällistyneitä lukiessaan Kirkko ja kaupungin rukousta (K&k 14.1.), jossa Jumalaksi on nimetty Allah.

Meillä kristittyjen Jumalalla on monta nimeä – mutta niistä mikään ei ole Allah. Raamattu ei mainitse tuota nimeä Jumalamme nimeksi.

Olemme pahoillamme, jos Kirkko ja kaupungin toimitus sekoittaa keskenään muslimien ja kristittyjen uskoa. Minä en henkilökohtaisesti voi rukoilla tuota rukousta, sillä minun kolmiyhteiselle Jumalalleni se ei ollut tarkoitettu. ”Älä pidä muita jumalia…” – Niin se on sanottu jo käskyissä ja niin sen on oltava! Toivon teidän lukevan runsaammin Raamattua, jotta asiat selkenisivät. Ne ovat ja samalla eivät ole yksinkertaisia asioita.

Mari Vainio
diakonissa-lähetyssihteeri
Pielaveden seurakunta


Edellisen johdosta: Rukouksessa, johon kirjoittaja viittaa, oli kuvana Jerusalem. Siellä, ja koko Palestiinassa ja Israelissa rukoilevat näinä päivinä – toivottavasti – rauhaa ja tulevaisuutta lapsilleen niin kristityt, muslimit kuin juutalaisetkin.

Rukouksessa esiintyi Jumalasta kolme nimeä: suomenkielen ”Jumala” sekä palestiinalaisten kristittyjen ja muslimien yhdessä käyttämä Allah, joka siis on arabiankielinen Jumalaa tarkoittava yleisnimi. Kristittyjen ja juutalaisten yhteisessä pyhässä kirjassa, Vanhassa testamentissa, Jumala taas ilmoittaa nimekseen ”minä olen”, ja tämän mukaisesti häntä puhuteltiin rukouksessa myös sanoilla ”sinä, joka olet”. Valitamme, jos yhteinen rauhan toive ei tullut ymmärretyksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.