Miksi ruokajakelu alkaa vasta kello 9?

Miksi ruokajakelu alkaa vasta kello 9?

Herttoniemen seurakunta ja 10.1. kaikessa hiljaisuudessa rekisteröity Myllypuron elintarvikeapu ry vastaavat Myllypuron ruokajonosta. Jakelu on alkanut maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8. Näin myös ne pienellä palkalla sinnittelevät, joilla on liukuva työaika, ovat voineet ehtiä saada ruoka-apua saapumalla jonottamaan ennen aamuseitsemää.

Nyt jakelun aloitusajankohdaksi on kuitenkin vaihdettu klo 9. Miksi? Oliko tarkoituskin häätää jonosta ne, jotka vielä käyvät töissä? Ne, jotka eivät päätöksen takia nyt saa elintarvikeapua mitenkään, koska jakelu on vain arkisin ja muissa jonoissa vielä keskellä päivää. Juuri kun kaupoille on tullut suositus antaa vanhenevat tuotteensa hyväntekeväisyyteen, elintarvikejakelusta vastaavat päättivätkin kylmästi karsia osalta pienituloisia ihmisiä mahdollisuuden ruoka-apuun.

Itse joudun nyt todella tarkkaan harkitsemaan, onko minulla jatkossa varaa kirkollisveroon, vai tarvitsenko nekin rahat ruokaan. Satun vieläpä olemaan juuri tämän ikävän tempun tehneen Herttoniemen seurakunnan jäsen.

Tyhjän saa pyytämättäkin

Jaa tämä artikkeli: