null Millaista oli nuorten messussa?

Hengellisyys

Millaista oli nuorten messussa?

Korson kirkkoon kokoontui ke 11.3. nuorten messuun yli sata nuorta.

Sami Ronkola, 15

Miten huomasit messun?

— Olen käynyt muutaman kerran nuorten messuissa. Ne ovat tavallisia messuja vapaamuotoisempia, eikä niissä olla liian totisia. Osallistun muutenkin seurakunnan toimintaan: vedän seurakunnan salibandykerhoa ja olen isonen.

Millaista oli messussa?

— Messussa laulettiin nuorten lauluja niin kuin tavallisestikin. Joka messussa lauletaan aina synnyntunnustuslauluna "Sydämeni sysimusta anoo anteeksantamusta". Monet muut messun lauluista olivat minulle vieraampia ja vähän synkkiä. Loppulaulu, jonka nimi on Valo ja joka alkaa sanoilla "On niin turvallista tulla Sinuun eteen Jumala", oli pirteämpi. Nuorten messussa ei ole ehtoollisen vieton yhteydessä tavallisesti laulettu Jumalan Karitsa -hymniä, niin kuin nyt tehtiin.

Pisteillä 1–5, mitä pidit?

— Annan 3 pistettä. Messu erosi liikaa tutusta nuorten messusta.

Sarita Mällinen, 16

Miten huomasit messun?

— Olen isoskoulutuksessa. Osallistun aktiivisesti seurakunnassa muihinkin nuorten juttuihin. Isoskoulutuksessa on annettu moniste, josta näkyvät koulutus- ja messupäivät. Nuorten messu on kirkossa kuukauden toisena keskiviikkoiltana.

Millaista oli messussa?

— Nuorten messu on aika lailla perusjumalanpalvelus. Tosin virret lauletaan punaisesta laulukirjasta. Minua kiinnostavat messussa eniten laulut ja saarnat. Vähän mietitytti, kuinka saarna sopi rippikoululaisille, joita messussa oli paljon. Ei ehkä ihan helposti mennyt perille ajatus, että se, joka tekee enemmän syntiä ja saa siis enemmän anteeksi, rakastaa Jumalaa enemmän kuin se, joka tekee vähemmän syntiä.

Pisteillä 1–5, mitä pidit?

— Annan 4- pistettä hyvälle kokoonpanolle, vaikka pappi oli uusi ja messu hieman erilainen kuin yleensä.

Henri Järvinen, 29

Miten osuit papiksi nuorten messuun?

— Olen Korson seurakuntalainen, mutta töissä käyn Helsingissä. Olen siellä oppilaitospappina. Olen halunnut palvella myös kotiseurakuntaani ja kokeilla jotain toimintaa täällä. Olin lupautunut vetämään ensimmäistä hiljaista iltaa kirkossa yhdessä Tarja Korpelan kanssa. Kello kuudelta oli hiljainen rukoushetki, kello seitsemältä meditatiivinen raamatturyhmä ja lopuksi nuorten messu. Kun Korson nuorisopappi ei päässytkään paikalle, lupasin hoitaa myös messun.

Millaista oli messussa?

— Messu oli hyvä päätös illalle. Kirkossa oli yli sata nuorta. Laulut kajahtivat hienosti, ja muutenkin osallistujat olivat nuorekkaalla tavalla mukana messussa.

Pisteillä 1–5, mitä pidit?

— Annan 5 pistettä nuorille ja messulle, joka on jo itsessään aina viiden pisteen arvoinen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.