Minun valintani – Maria Kalaniemi
Viimeksi olin kirkkokonsertin yleisössä juhannuksena Kesäillan musiikkia -konsertissa Espoon tuomiokirkossa. Nämä ovat hienoja matalan kynnyksen konsertteja, joihin on ihana mennä kesäiltana rauhoittumaan. Kuva: Jukka Granstrom

Minun valintani – Maria Kalaniemi

Maria Kalaniemi poimii kolme menovinkkiä. Kalaniemi on harmonikkataiteilija ja JuuriJuhlan taiteellinen johtaja Tuomarilasta.

1. Pääsiäinen on minulle juhlapyhistä rakkain. Syvien tuntemuksien ja mietteiden yhdistelmä tekee siitä ainutlaatuisen. Se on valon ja ilon juhla, sen sanoma koskettaa. Tämän konsertin myötä voisin virittäytyä pääsiäisen ajan tunnelmaan.

2. Matteus-passio on pitkäperjantaihin täydellisesti sopivaa musiikkia.

3. Keväinen kansanmusiikki soi pääsiäisen aikaan. Kaunista ja meditatiivista kansanmusiikkitunnelmointia, rytmikkäämpiä osioita unohtamatta. Juurijuhlan perinteisiin kuuluu avata viikon kestävä kansanmusiikkifestivaali Espoon tuomiokirkossa. Tule mukaan tunnelmaan!