null Mitä lukupiirissä luettiin?

Sakari Saarinen, 48

Sakari Saarinen, 48

Mitä lukupiirissä luettiin?

Lukupiiri, jossa käydään Raamattu läpi kolmessa vuodessa, kokoontui maanantaina 26.10. Tikkurilan kirkon kahviossa.

Sakari Saarinen, 48

Kuinka kiinnostuit Raamatun lukupiiristä?

— Kuulin lukupiiristä tutun kautta. Olin nyt mukana ensimmäistä kertaa. Taustalla on monenlaisia asioita, kuten se, että Tuomas Nevanlinna, filosofi ja ateisti, kirjoitti Helsingin Sanomissa käyvänsä raamattupiirissä. Raamattua on hyvä tuntea siksi, että sen vaikutus kulttuuriin on suuri.

Mitä uutta opit?

— En ole ennen tiennyt, että puhe jaakobinpainista pohjautuu pieneen ja monimerkityksiseen raamatunkertomukseen. Arvoitukseksi jää, kenen kanssa Jaakob lopulta kamppailee.

— Vanhassa testamentissa huijataan, petetään, raiskataan, tapetaan, käydään sotia eikä paha saa palkkaansa. Mietin, miten moraaliltaan niin epäselvä kirja voi olla jopa useamman uskonnon peruskirja.

Pisteillä 1–5, paljonko annat lukupiirille?

— Annan 5 pistettä mielenkiintoiselle asialle.

Anneli Lehtimaa, 63

Kuinka kiinnostuit Raamatun lukupiiristä?

— Huomasin piirin ensin seurakunnan esitteestä. Vanha testamentti on kiehtonut minua, mutta sitä on vaikea lukea itsekseen. Mietin myös, miten Vanhan ja Uuden testamentin kertomukset liittyvät toisiinsa.

Mitä uutta opit?

— Olen ollut kaikissa kokoontumisissa. Ensimmäisellä kerralla saatu tietopaketti tuntui shokeeraavalta. Olin ällistynyt ja mietin, pysyisinkö mukana.

— Piirissä tulee aikakaudesta ja kulttuurista esiin sellaista tietoa, jota ei muuten löydä. Kotona ei tule selailtua karttoja, joista löytyy Vanhan testamentin tapahtumapaikkoja.

Pisteillä 1–5, paljonko annat lukupiirille?

— Annan 5 pistettä pitkäkestoiselle työskentelylle. Ryhmässä saa esittää kysymyksiä, eikä vastauksia sanella ylhäältä päin, vaan mietitään yhdessä.

Jaakko Hyttinen, 42

Mistä tuli ajatus Raamatun lukupiiristä?

— Idea syntyi työntekijäporukan suunnittelupäivässä. Perustelua ei tarvinnut kaukaa hakea: Raamattu on aina keskeinen asia kristinuskossa.

Miten lukupiiri lähestyy Raamattua?

— Raamattua luetaan usein pieninä pätkinä eikä kirjallisina kokonaisuuksina. Silloin pieni silppu voi estää näkemästä metsää puilta. Tällä en tarkoita, etteikö jostain yksittäisestä ajatuksesta keskusteleminenkin voisi olla mielekästä.

— Lukupiirin tapa on toinen, esimerkiksi seuraavaa kokoontumista varten luemme Joosef-novellin Ensimmäisen Mooseksen kirjan luvuista 37–50. Vaihdamme siitä ajatuksia. En pidä luentoa, mutta kerron joitakin yksityiskohtia ja perustietoja.

Pisteillä 1–5, paljonko annat lukupiirille?

— Annan 5 pistettä piiriläisten erilaisista näkökulmista nouseville kysymyksille ja miinuksen itselleni.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.