null Mitä Mestarista on sanottu?

Kuva: Photodisc

Kuva: Photodisc

Mitä Mestarista on sanottu?

Kristus ei koskaan asettanut tätä tuntomerkkiä: puhdasoppinen tai vääräoppinen. Sen sijaan hän asetti tämän: heidän hedelmistään te heidät tunnette. (Søren Kierkegaard)

Olen turhaan etsinyt historiasta jotain Jeesuksen Kristuksen kaltaista tai jotain, joka lähestyisi evankeliumeja. Ei historia, ei ihmiskunta, eivät aikakaudet, eikä luonto tarjoa minulle mitään, johon voisin verrata tai jolla voisin selittää asian. (Napoleon)

Kristus ei ole kuollut, hän on aina heikon puolella. (Urho Kekkosen päiväkirjamerkintä)

Poika – miten erilainen kuin Isä! Ensin tulee kaikkivaltias Jumala ja pamauttaa kalloon. Sitten saapuu Jeesus Kristus ja tuo parantavan balsamin. (William Blake)

Vaikka Kristus syntyisi tuhat kertaa Betlehemissä eikä sinussa, jäisit silti ikuisesti kadotetuksi. (Angelus Silesius)

Kristus oli kalastaja, joka keräsi nuottaansa sokeat, kuurot, rammat, halvatut, pitaaliset, riivatut: kaiken inhimillisen hädän ja onnettomuuden. Mutta ei haaveellisia idealisteja eikä kaunosieluja. (Olavi Ingman)

Eilen minut ristiinnaulittiin Jeesuksen Kristuksen kanssa, tänään tulen kirkastetuksi hänen kanssaan. Eilen minut kuoletettiin hänen kanssaan, tänään minut hänen kanssaan kutsutaan elämään. Eilen minut haudattiin hänen kanssaan, tänään minut hänen kanssaan kutsutaan elämään. (Gregorios Naziansilainen)

Me olemme suositumpia kuin Jeesus. (John Lennon)

Kristus kuoli syntiemme vuoksi. Rohkenemmeko tehdä hänen marttyyriutensa turhaksi heittäytymällä synnittömiksi? (Jules Feiffer)

Jospahan tulisi, jospahan tulisi toinen Kristus raikkaamaan maailmaa taas. Ja tällä kertaa se saisi olla nainen! (Minna Canth)

Jeesus elää! Hänessä / kuolema on taivaan ovi. / Ei siis missään hädässä / epätoivoon jäädä sovi. / Rauhakseni Jeesus jää, / kuolleista hän herättää. (Christian Gellert, virsikirjan virsi 99.)

Kristus – – oli anarkisti joka onnistui. Siinä kaikki. (André Malraux)

Jeesus Nasaretilainen oli Uuden testamentin evankeliumien mukaan ajanlaskun alussa (7–2 eaa. – 26–36 jaa.) elänyt juutalainen opettaja ja kristinuskon keskeisin hahmo, joka tuomittiin Jerusalemissa kuolemaan ristiinnaulitsemalla.

Kristinuskon mukaan Jeesus on maailman vapahtaja, Vanhan testamentin ennustuksien Messias ja Jumalan ainoa poika, joka sovitti ihmiskunnan synnit kuolemallaan ja voitti kuoleman ylösnousemuksellaan. Muslimit pitävät Jeesusta profeettana.

Jeesuksesta käytetään myös nimeä Kristus, joka on peräisin kreikan sanasta Χριστος ja käännös heprean sanasta Messias, voideltu eli siunattu.

Sanaa voideltu käytetään Vanhassa testamentissa alkujaan Israelin kuninkaista. Myöhemmin sana vakiintui tarkoittamaan nimenomaan profeettojen ennustamaa tulevaa vapauttajakuningasta.

Kristus-nimestä johdettiin myöhemmin Kristuksen seuraajia tarkoittava nimitys kristitty. (Wikipedia)

”Entä te?” kysyi Jeesus. ”Kuka minä teidän mielestänne olen?”

Jaa tämä artikkeli: