null Mitä Porvoon-matka antoi?

Carita Dahlberg, 59

Carita Dahlberg, 59

Mitä Porvoon-matka antoi?

Vantaan ruotsinkielisestä seurakunnasta tehtiin yhteislauluretki Porvooseen ke 3.6.

Anna-Lisa Backman, 89

Mikä sai sinut lähtemään?

— Siitä lähtien kun jäin eläkkeelle, olen aina osallistunut kirkon retkiin. Käyn myös ruotsinkielisten eläkeläisten toiminnassa, sitä järjestetään Foibessa. Itse asun Folkhälsanilla, ja sielläkin Håkan Wikman ja Gunnar Weckström käyvät laulattamassa, vuorotellen hengellisiä ja muita lauluja. Lauluhetket ovat oikea piristysruiske.

Mitä retkellä tapahtui?

— Matkustin Myyrmäen bussissa, jossa Håkan laulatti meitä koko matkan ajan. Perillä tutustuimme paikkoihin, joissa keisari Aleksanteri kävi Porvoon valtiopäivien aikaan 200 vuotta sitten, siis Porvoon tuomiokirkossa ja nykyisissä Porvoon museon näyttelytiloissa. Kävimme syömässä hyvässä ravintolassa, ja ruokakin oli hyvää.

Pisteillä 1–5, paljonko annat retkelle?

— Annan 5 pistettä hyvälle fiilingille ja loistaville järjestelyille.

Ingmar Törnebladh, 61

Mikä sai sinut lähtemään?

— Olen käynyt ennenkin seurakunnan järjestämillä retkillä ja osallistunut jossain määrin muutenkin seurakunnan toimintaan. Jonkinlainen mottoni on, että jos pystyy auttamaan, niin miksi ei ojenna kättään. Pieni vaiva voi olla suuri apu toiselle. Seurakunnassa voi auttaa ja tulla autetuksi.

Mitä retkellä tapahtui?

— Joitakin tuttuja sävelmiä saimme laulaa uusin sanoin. Kuulin tarinoita, joita kertoivat minua vuosikymmeniä vanhemmat ihmiset. Mieleeni tuli, ettei oma lapsuuteni eroa heidän lapsuudestaan kovinkaan paljon. Synnyin Tammisaaressa ja vietin 1950-luvulla aikaa saaristolaisympäristössä, jollaista ei enää ole. Siellä oltiin hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia.

Pisteillä 1–5, paljonko annat retkelle?

— Annan 5 pistettä esimerkiksi hienolle laulu- ja ohjelmavihkolle. Nautin retkestä.

Carita Dahlberg, 59

Kuinka retken idea syntyi, diakoni Carita Dahlberg?

— Seurakunnasta on tehty retki joka vuosi, ja kanttori Håkan Wikman ehdotti yhteislauluretkeä. Hän toimi myös Porvoon-retken pääarkkitehtina ja sai mukaan toisen lauluherran Gunnar Weckströmin.

Mitä retkellä tapahtui?

— Retkelle ilmoittautui 99 osanottajaa, kaksi bussillista. Ruotsinkieliset asuvat nykyään, toisin kuin joskus 1800-luvulla, hyvin hajallaan ja erillään toisistaan. Niinpä identiteetille tekee hyvää kokoontua joskus yhteen suurena ryhmänä. Sosiaaliset tapahtumat ovat tärkeitä kovassa, kylmässä ja nopeatempoisessa maailmassa. Ne tuovat iloa elämään.

Pisteillä 1–5, paljonko annat retkelle?

— Annan 5 pistettä ilmaisretkelle. Tänä vuonna retki voitiin kustantaa virkistystoimintaan saadulla testamenttilahjoituksella.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.