null Muhammad aloitti sodalla

Puheenvuorot

Muhammad aloitti sodalla

Islamistien joukkomurhat ja terroriteot ovat puhuttaneet viime aikoina. Kirkko ja kaupungissa 25.2. Maria Pakkala puhuu kauan odotetusta islamin uskonpuhdistuksesta. Kuka uskoo siihen?

Historian valossa Muhammad oli synnitön, alkoi toimintansa sodalla ja ryöstöretkillä 613 Medinaa vastaan ja päätti elämänsä 8.6.632 matkalla Mekkaan sotaretkeä suunnitellessaan. Seurauksiin kuuluvat uskon ja politiikan yhteen nivoutuminen, teokraattinen valtiovalta, sodat yhtä mittaa, velvollisuus taistella islamin puolesta, murhat sekä terroriteot kristittyjä, juutalaisia ja eri suuntiin kuuluvia islamisteja vastaan. Pyhä sota, jihad, takaa kaatuneelle tavoitellun suoran tien paratiisiin.

Miehellä voi orjattarien lisäksi olla monta vaimoa, nainen ei saa Saudi-Arabiassa ajaa autoa, ja maailman rikkaimpiin kuuluvissa öljymaissa harva tytöistä pääsee kouluun.

Kristitty voi elää sovussa ja rakkaudessa islamilaisen lähimmäisensä kanssa mutta islamilaisen näyttää olevan kohtuuttoman vaikea elää sovussa ja rakkaudessa kristityn lähimmäisensä kanssa. Sen suuntaisia merkkejä ilmeni äskettäin Norjassa, jossa islamilaiset puolustivat juutalaisia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.