null Munakenno muuntuu koreaksi lehtikranssiksi

Munakenno, sakset, askartelumaalia, sieni maalin töpöttämiseen, sivuleikkurit, metallilankaa (tässä puolitoistamillistä) ja kuumaliimapistooli.

Munakenno, sakset, askartelumaalia, sieni maalin töpöttämiseen, sivuleikkurit, metallilankaa (tässä puolitoistamillistä) ja kuumaliimapistooli.

Munakenno muuntuu koreaksi lehtikranssiksi

Munakenno on oivallista materiaalia koristeiden tekoon.

Munakennon saa muokattua salonkikelpoiseksi koristeeksi melko vähällä vaivalla. Kokeilin, miten kranssin teko sujuu Valo leikkii paperilla – Koristele ja sisusta paperitöillä -kirjan ohjeiden mukaan. Materiaali on halpaa eikä työvälineitäkään tarvita paljon.

Kun leikkaa kananmunien pakkauskennosta irti korkeat keskiosat, huomaa, että ne ovat kukan tai lehtiryhmän mallisia.

Päälle töpötetään superlonin palasella askartelumaalia ja annetaan kuivua. Koska materiaalia saattaa kotoa olla enemmänkin, voi värejäkin kokeilla maun mukaan. Tässä noudattelin kirjan mallia ja maalasin valkoisella. Tulevan pääsiäisen aikaan keltainen tai vienon vihreä voisi kumpikin olla piristävä värivalinta.

Rautalangasta leikataan sopiva pätkä ja pujotellaan siihen maalatut lehtiryhmät. Jos osaset pyrkivät karkuun, käytetään kuumaliimaa. Lopuksi suljetaan koko komeus kranssiksi kiertämällä rautalangan päät yhteen. Jos kranssiin kaipaa lisää koristeita, mikään ei estä tarttumasta uudelleen kuumaliimapyssyyn ja kuorruttamaan kranssia vaikka pääsiäisteemaan sopivasti höyhenillä.

Jaa tämä artikkeli: