Musiikkia Helismaan tahtiin
Kuva: Esko Jämsä

Kuva: Esko Jämsä

Musiikkia Helismaan tahtiin

Maunulan kirkolla vietetään musiikillista iltapäivää Reino Helismaan laulujen parissa. Raivo Savik, olet lupautunut tilaisuuteen viulistiksi. Oletko pappi vai musikantti?

– Viran puolesta olen pappi, mutta olen myös musiikkiopiston käynyt viulisti. Soittaminen on minulle tärkeää. Viulun soittaminen antaa intoa, ja soitan usein muun muassa muistotilaisuuksissa. Papin ammatti antaa mainion mahdollisuuden soittaa, ja esiintyminen panee taas harjoittelemaan.

Soitatko hyvin?

– Mielestäni soitan. En kehtaisi esiintyä, ellen uskoisi niin. Omat vaatimukseni tosin nousevat koko ajan, ja kirkkomuusikoiden ja kuulijoiden vaatimukset myös.

Miten päädyit Repe Helismaan musiikin pariin?

– Meillä Oulunkylässä on vuosia pidetty kesäkahviloita kirkoilla. Kahvilat olivat tunnettuja, ja niihin tuli yhä enemmän porukkaa. Kolme vuotta sitten valitsimme aiheeksi elokuvamusiikin, ja ensimmäinen elokuva oli Viulunsoittaja katolla. Viime vuonna tuli sata vuotta Helismaan syntymästä, joten siksi Helismaa. Ensimmäinen Helismaa-ilta kesäkuussa kokosi paljon väkeä.

Mitä tilaisuudessa kuullaan ja lauletaan?

– Sekä ikivihreitä että vähemmän kuultuja. Mukana ovat muun muassa Päivänsäde ja menninkäinen, Kulkuri ja joutsen, Reppu ja reissumies sekä Meksikon pikajuna. Osa on soitto- tai lauluesityksiä, osa yhteislauluja.

Pälvi Ahoinpelto
Kulkuri ja Joutsen – musiikillinen iltapäivä Reino Helismaan laulujen ja tekstien parissa sunnuntaina 16.11. kello 15 Maunulan kirkolla. Raivo Savik, viulu, Arja Aholammi-Pylkkänen, laulu, Maija Pesonen-Kareinen, piano ja Maunulan kirkon musiikkiryhmä. Paljon yhteislauluja. Valkokangaskuvia Helismaan elämänvaiheista. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.

Jaa tämä artikkeli: