null Mustasaari kutsuu lapset leffaan

Sankarit valkokankaalla. Turilas ja hänen kaverinsa Jäärä esiintyvät kaikissa Lastenelokuvaviikon näytöksissä. Kuva: Lumifilm Oy

Sankarit valkokankaalla. Turilas ja hänen kaverinsa Jäärä esiintyvät kaikissa Lastenelokuvaviikon näytöksissä. Kuva: Lumifilm Oy

Mustasaari kutsuu lapset leffaan

Jos perheessä on Turilaan ja Jäärän, Urpon ja Turpon tai Myyrän faneja, kannattaa suunnata Mustasaareen heinä–elokuun vaihteessa. Muun muassa nämä sankarit seikkailevat nimittäin saaren venevajan valkokankaalla 28.7.–2.8. vietettävällä Lastenelokuvaviikolla. Nähtävillä on parhaimmillaan kolme vajaan tunnin mittaista elokuvasikermää päivässä.

– Elokuvat ovat teemoiltaan saaren luonnonläheiseen luonteeseen sopivia. Ne käsittelevät esimerkiksi ystävyyttä ja eläinten kunnioittamista, kertoo Mustasaaren vs. toiminnanjohtaja, pastori Leena Miettinen.

Elokuvat ovat kotimaista elokuvakulttuuria ja laadukkaiden lastenelokuvien asemaa edistävän Elokuvakontakti ry:n valikoimia ja sopivat pienillekin lapsille. Kaikkiin näytöksiin on vapaa pääsy.

– Viileä sääkään ei haittaa, sillä venevaja toimii nykyään kokoustilana ja siellä on lämmitys. Sieltä on myös Mustasaaren upein merinäköala, Miettinen paljastaa.

Hyvällä säällä leffanautinnon ohessa voi viettää vaikka koko päivän Mustasaaressa. Saaren luonto tarjoaa lapsille paljon tutkittavaa, ja sen toimistosta saa lainata luontopolkumateriaaleja. Matalalla uimarannalla pääsee pienikin polskimaan.

– Meillä on täällä myös neljä kania ja maailman ihanimmat kahdeksan pässiä laiduntamassa. Ne tuovat paljon riemua.

Grilli on eväillä varustautuneiden vapaasti käytettävissä. Lounasta saa myös saaren kanttiinista kello 12–14 ja pikkupurtavaa aina kello 10.30 lähtien.

– Saaren kappelissa on torstaisin kello 11.30 lapsiperheille suunnattu hartaus. Se kestää noin 15 minuuttia ja on lasten näkökulmasta tehty, Miettinen vinkkaa.

Lastenelokuvaviikon näytösajat:
tiistai 28.7. klo 10.30 ja 13.00 ja keskiviikko 29.7. klo 10.30, 13.00 ja 17.30 Ystäviä tarvitaan, torstai 30.7. kello 10.30 ja 13.00 ja 17.30 ja perjantai 31.7. kello 10.30 ja 13.00 Huolehditaan toisistamme, lauantai 1.8. klo 10.30 ja 13.00 ja sunnuntai 2.8. klo 10.30 ja 13.00 Eläinystävämme.

Mustasaareen pääsee yhteyslautalla, joka lähtee Taivallahden laiturilta Eteläisen Hesperiankadun päästä tasatunnein. Edestakainen lauttamatka maksaa aikuisilta neljä euroa, ja alle 10-vuotiaat lapset pääsevät aikuisen kanssa ilmaiseksi. Mustasaari on avoinna tiistaisin ja perjantaista sunnuntaihin kello 9–18 ja keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–21.

 

Jaa tämä artikkeli: