Mustat Silmät hurmaa kuulijat
Rosoisia rytmejä. Mustat Silmät -orkesteri on yksi niistä suurelle yleisölle tuntemattomista bändeistä, joita voi kuulla kaupungin kuppiloissa. Kuva: Tuukka Ervasti

Rosoisia rytmejä. Mustat Silmät -orkesteri on yksi niistä suurelle yleisölle tuntemattomista bändeistä, joita voi kuulla kaupungin kuppiloissa. Kuva: Tuukka Ervasti

Mustat Silmät hurmaa kuulijat

Joka korttelin tämän kaupungin tunnen niin kuin omat taskuni.

Vaan en koskaan aiemmin näin kepein askelin kulkenut ole läpi Helsingin.

Voi joskus käydä niin, että jotain ihanaa tapahtuu silloin kun sitä vähiten odottaa.

Näin sykähdyttävästi laulaa Mustat Silmät -orkesterin Jori Kalliola kotikaupungille omistetussa Helsinki-biisissä. Helsinkiläispubin yleisö eläytyy intensiivisesti esitetyn laulun tunnelmaan. Seuraava kappale, vauhdikas Istanbul, vie itämaihin ja innostaa porukan ahtaaseen tilaan tanssimaan.

Yli kymmenen vuotta sitten perustettu Mustat Silmät on foksi- ja haitarijatsiorkesteri. Sen musiikissa yhdistyvät vanha suomalainen iskelmä, slaavilainen melankolia, mustalaissävelet ja amerikkalainen rytmimusiikki.

Orkesterilla on täysin oma rosoinen ja svengaava tyylinsä. Siitä voi paljolti kiittää itsensä likoon laittavaa laulusolistia, karismaattista Jori Kalliolaa. Bändissä on myös taitavat muusikot, kitaristi Teemu Hokkanen, haitaristi Olli Rautiainen, kontrabasisti Matti Vallius ja rumpali Tero Kling. Yhtyeen kokoonpano vaihtelee tilaisuuden mukaan.

Mustien Silmien ensimmäistä levyä on odotettu pitkään. Odotus palkitaan kevään aikana.

Ai et tiedä Mustia Silmiä? Se ei hämmästytä, sillä Helsingin kahviloissa, baareissa, klubeilla, festivaaleilla, kulttuuritaloissa ja yksityistilaisuuksissa esiintyy suurelle yleisölle tuntemattomia ammattilais- ja harrastelijabändejä useita muitakin. Kun on kuunnellut esimerkiksi Purkkiorjia, Django Collectivea tai Willie Waylon and Junioria, ei voi kuin ihmetellä, missä nämä yhtyeet ovat lymyilleet.

Suurimpana syynä näkymättömyyteen lienee se, että bändin ja keikkojen mainostaminen on kallista, minkä vuoksi niistä on saanut tietoa lähinnä puskaradion kautta. Facebook-aika on auttanut tilanteessa: bändien Fb-sivuilta voi katsoa niiden kuulumisia ja keikkakalenterin.

Marjo Kytöharju

Jaa tämä artikkeli: