Myy kaikki
Missä sydämesi? Energia seuraa sinne, minne huomio.

Missä sydämesi? Energia seuraa sinne, minne huomio.

Myy kaikki

Mies tuli Jeesuksen luo juosten. Tosi innostuneena siis – perimmäisistä kysymyksistä.

Nuori aristokraatti osoittautui rikkaaksi ja kunnialliseksi. Ei ollut koskaan tehnyt pahaa kenellekään. Jeesus katsahti häneen, rakasti häntä ja sanoi: ”Yksi sinulta puuttuu. Mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaassa. Tule sitten ja seuraa minua.”

Mies synkistyi ja lähti pois.

Kertomuksella on monta pointtia. Tässä yksi: Kunniallisuus ei taida riittää. Kunniallisuus on sitä, ettei tee pahaa. Kristinusko on sitä, että tekee hyvää. Eläköön se pieni ero.

Toiseksi: rikkaan on vaikea päästä taivaaseen. Kysymys on siitä, mihin huomio suuntautuu. Sinne nimittäin energia seuraa. Jos huomio suuntautuu materiaaliseen hyvään, työn tuottavuuteen ja uraputken rakentamiseen, energia tyhjentyy siihen suuntaan.

Jumalanlapsen huomion pääsuunnan pitäisi kuitenkin olla rakastamisessa. Eikä vain tunnetilana vaan toimimisena. Se muuten on kummallista, kuinka paljon helpommin köyhät antavat omastaan kuin rikkaat. Jokainen feissari kadulla tietää, että liituraitamiehet eivät ehdi pysähtyä kuulemaan vanhuksen hädästä. Toisin kuin opiskelijat ja eläkeläiset, jotka antavat aina eniten.

Opetuslapset hämmästelivät Jeesuksen puheita. Se sanotaan jopa kahteen kertaan. Juutalaiset nimittäin uskoivat, että vauraus on merkki Jumalan siunauksesta.

Olli Valtonen

7. sunnuntai helluntaista

Rakkauden laki
Väri: vihreä
Valo: kaksi kynttilää
Tekstit: Ps. 28:1-2, 6-9, 1.Sam. 15:22-26, Jaak. 2:8-13, Mark. 10:17-27

Jaa tämä artikkeli: