Näin kuvat syntyivät

Näin kuvat syntyivät

Rinnekodin kulttuuriryhmäläiset eläytyivät ohjaajansa Marja Karjalaisen kanssa adventin ja joulunajan tunnelmiin nelipäiväisen valokuvausurakan ajan. Ryhmä osallistui myös joulukorttiaiheiseen valokuvauskilpailuun, sillä teemat tukivat hyvin toisiaan.

Aivan itsekseen ei kymmenien jouluisten kuva-asetelmien tekeminen sujunut. Kuvauspaikkojen valinnan sekä lavastusten ja puvustusten lisäksi kulttuuriryhmäläisten vanhemmilta tai huoltajilta piti hankkia tarkat kuvaus- ja julkaisuluvat, jotta kaikki menisi sääntöjen mukaisesti.

Kuvaukset toteutti valokuvaaja Heidi Korsman-Hirvonen.

Adventti- ja jouluaiheen kuvaaminen oli kulttuuriryhmäläisille mukava uusi kokemus. Ryhmä on ennenkin saanut vaihtelua arkeensa erilaisten projektien ja pienten retkien avulla. Ryhmäläisten omia toiveita halutaankin huomioida herkällä korvalla.

Marja Karjalainen painottaa, että taiteesta nauttiminen sekä itse tehden että katsojana ja kuuntelijana rikastuttaa jokaisen ihmisen elämää, sillä taide on elämää ja elämyksiä. Se ruokkii meissä kaikissa henkisyyttä ja hengellisyyttäkin.

Rinnekotilaisten adventti- ja joulukuvat kootaan Heidi Korsman-Hirvosen valokuvanäyttelyksi Valon lahja, joka on nähtävänä Espoossa Leppävaaran kirkolla, Veräjäkallionkatu 2.Näyttely on avoinna 18.12.2014–6.1.2015 ma–pe kello 10–18, su kello 10–13. Keskiviikkona 31.12. näyttely on suljettu. Avajaiset pidetään 18.12. klo 17.30, ja sinne on vapaa pääsy. Leppävaaraan menevät
junat E, S ja U.

Jaa tämä artikkeli: