null Naistoimittajat palkitsi pappi Marjaana Toiviaisen

Kuva: Esko Jämsä

Kuva: Esko Jämsä

Ajankohtaista

Naistoimittajat palkitsi pappi Marjaana Toiviaisen

Pappi Marjaana Toiviaisen työ köyhien ja asunnottomien puolesta huomioitiin vuoden 2015 Kellokas -palkinnolla.

Naistoimittajat ry valitsi vuoden 2015 Kellokas -palkinnon saajaksi Kallion seurakunnan pastorin Marjaana Toiviaisen. Palkinto myönnettiin työstä köyhien ja asunnottomien puolesta.

”Naistoimittajat ry arvostaa Toiviaisen elämänasennetta, joka kannustaa suvaitsevaisuuteen”, Naistoimittajat ry:n puheenjohtaja Hannele Huhtala perustelee Kellokas 2015 -valintaa.

”Marjaana Toiviainen on sellainen tolkun ihminen, joka ei käännä selkäänsä toisen hädälle. Hän on osoittanut, että yksilökin voi vaikuttaa.”

Naistoimittajat ry toteaa Marjaana Toiviaisen tehneen merkittävää ihmisoikeustyötä sotaa pakenevien auttamiseksi ja suvaitsevaisuuden lisäämiseksi. Toiviainen on ollut mukana luomassa Refugees Welcome Finland -kansalaisverkostoa, joka on suunnitellut toimintamallin sille, että ihmiset voivat majoittaa koteihinsa Suomeen turvapaikanhakijoina saapuneita. Toiviainen on myös itse majoittanut turvapaikanhakijoita kotiinsa.

Alppilan kirkon toiminnasta tuttu Marjaana Toiviainen siirtyy keväällä Oulunkylän seurakunnan projektityöntekijäksi. Turvapaikanhakijat-projektin tarkoitus on luoda seurakunnille uusia toimintamalleja ja työtapoja turvapaikanhakijoiden kohtaamiseen yhdessä maahanmuuttajien ja vastaanottokeskusten kanssa.

Naistoimittajat ry on 70-vuotias yhdistys, jonka tavoitteena on seurata median naiskuvaa, edistää naistoimittajien yhteistyötä ja ottaa kantaa tasa-arvoa koskeviin asioihin viestimissä. Vuoden Kellokas - palkintoa on jaettu vuodesta 1973 lähtien henkilöille, jotka ovat merkittävällä tavalla kiinnittäneet huomiota ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.