null Näyttely yhteisestä matkasta

Aatelisneitoja Malminkartanossa. Apollon Yhteiskoulun oppilaat perehtyivät asuinalueensa historiaan Arthur ja Maria -musiikkinäytelmää rakennettaessa.Taideprojektista syntyi myös valokuvanäyttely.

Aatelisneitoja Malminkartanossa. Apollon Yhteiskoulun oppilaat perehtyivät asuinalueensa historiaan Arthur ja Maria -musiikkinäytelmää rakennettaessa.Taideprojektista syntyi myös valokuvanäyttely.

Näyttely yhteisestä matkasta

Mitä hyvää voi tulla Malminkartanosta, Pohjois-Helsingin lähiöstä? Yksi vastaus on parhaillaan nähtävissä Sanomatalon käytävägalleriassa. Siellä on juuri avautunut Apollon Yhteiskoulun nuorten valokuvanäyttely keväällä 2011 toteutetusta Arthur ja Maria -musiikkinäytelmästä. Se oli nuorten matka 1600-luvun Malminkartanoon.

Näytelmä tarjosi 80:lle 8. luokan oppilaalle mahdollisuuden pohtia elämän tarkoitusta, hyvää elämää, rakkautta ja itsetuntoa sekä omia unelmia. Samalla päästiin monitaiteellista projektia rakennettaessa selville siitä, millaiset juuret ja historia omalla asuinalueella on.

Malminkartanossa tällainen taideprojekti ei ole uutta. Apollon Yhteiskoulussa yläasteen oppilaiden vastauksia elämän peruskysymyksiin on kysytty ja kuunneltu draaman, kirjoittamisen, valokuvan ja kuvataiteen keinoin jo pian kolmen vuoden ajan.

Sanomatalon näyttely kertoo yhteisellä matkalla koetusta. Kuvia katsoessa aistii nuorten innostuksen ja hyvän yhteishengen. Etsimättä herää kysymys, voisiko ja pitäisikö koulun tarjota lisää jotain tällaista? Taidetarjonta koulussa ei ainakaan näytä erityisesti lisääntyvän tuntijakouudistuksista huolimatta.

Mitä mieltä nuoret ovat kaikesta kokemastaan? Mitä Arthur ja Maria -näytelmä ja näyttely on heille antanut?

Projektissa mukana olleet kertovat yhteisöllisyyden kokemuksista, itsevarmuudesta, ilosta, jopa käänteentekevistä kokemuksista omassa elämässään.

”Näytelmä muutti elämääni sen verran, että tajusin, mistä pidän ja mitä haluan tehdä.”

”Maltsu 41 on siisti mesta eikä minkään muun stadin kaupunginosan historia oo mageempaa.”

”Opin rakastamaan lavaa ja näyttelemistä.”

”Saatiin projektin avulla hyvä henki, koska saatiin toimia yhdessä ja auttaa ja opastaa toisia.”

”Malminkartanossa on mielenkiintoinen historia. Esitys kertoi juuri siitä, ja se oli mielestäni hyvin koskettava.”

”Projektin jälkeen arvostin Maltsun hoodeja entistä enemmän.”

”Kaikista mukana olleista tuli rennompia.”

Arthur ja Maria
-valokuvanäyttely Sanomatalon käytävägalleriassa 31.5. saakka.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.