null Neutraali rukouksien talo olisi tarpeen

Puheenvuorot

Neutraali rukouksien talo olisi tarpeen

Nyt kun maallisen hallinnon päättäjät kykenivät tekemään kompromissin yhteisistä tavoitteistaan, on pakko kysyä, pystyisivätkö myös Helsingin kristillisten yhteisöjen päättäjät samaan. Miten mahtavaa olisi, jos Helsingin keskustaan perustettaisiin rukouksien talo, joka olisi auki kenen tahansa tulla rukoiltavaksi, siunattavaksi tai keskustelemaan hengellisistä kysymyksistä.

Talo olisi auki aamusta iltaan ja toimisi vapaaehtoisuuden pohjalta. Varmasti tähän löytyisi kristillisistä piireistä vapaaehtoisia osallistujia ja vastuunkantajia. Jo nyt on olemassa "rukouksien taloja" (kirkot), mutta ne toimivat omien organisaatioidensa pohjalta ja ovat kouluttaneet omat vapaaehtoisensa. Ne myös pitävät kiinni omista aukioloajoistaan ja tiloistaan.

Mikä loistava mahdollisuus olisi, jos kristilliset yhteisöt yhdistäisivät voimansa ja toimisivat yhdessä unohtaen erilaiset oppikäsityksensä. Tavoitteena olisi vain se, että ihmisellä olisi Helsingissä paikka, jossa hän tulee kohdatuksi ja kuulluksi ihmisenä myös hengellisissä kysymyksissään. Jo nyt kaupunkimme keskustassa on puinen hieno kappeli, jospa se voisi olla sananmukaisesti rukouksien talo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.