Neuvolassa tyrkytetään aborttia

Neuvolassa tyrkytetään aborttia

Onnellinen isoäiti kirjoitti tyttärestään, joka päädyttyään jo aborttiin päättikin pitää lapsen (K&k 22.10.). Isoäiti kertoi Itu-projektin myötävaikuttaneen päätökseen. Itselläni on sama kokemus: Itu-projekti auttoi pitämään syntymättömän lapsen.

Olen jäänyt miettimään kahta asiaa. Ensinnäkin, miksi Itu-projekti ei saa näkyvyyttä? Edes neuvolassa terveydenhoitajat eivät kerro siitä, vaikka itse toin esiin ahdistukseni ja epätietoisuuteni. Toiseksi: minulle kävi samoin kuin Isoäidin tyttären tapauksessa: ehdotettiin heti aborttia. Ja vielä varmuudeksi: olin ja olen ihan työssäkäyvä, täysijärkinen ja koulutettu ihminen. Minulla ei ole mitään sairauksia tai lääkityksiä.

Järkytyin ja ahdistuin lisää; halusin apua ja tukea, mutten saanut sitä.

Voin kertoa, että näitä tapauksia on muitakin: Silloinkin kun lapsi on syntynyt vakaaseen parisuhteeseen, on terveydenhuollossa ensimmäisenä tyrkytetty aborttia, kun on kerrottu, että raskaus ei ollut suunniteltu. En voi ymmärtää tätä. Koen sen erittäin loukkaavaksi itseäni ja syntymätöntä elämää kohtaan. Voin kuvitella, miten terveydenhuolto voi perustella näitä omalla jargonillaan, keksiä perusteita ”tapauskohtaisuuksista ”, mutta se ei muuta tosiasiaa.

Neuvolajärjestelmä ohjaa äitejä abortoimaan lapsensa. Myös silloin, kun perusteita ei ole, ei edes äidin mielestä.

Onnellinen äiti

Jaa tämä artikkeli: