null Nikkarointia, kokkausta ja joogaa – kirkossa voit harrastaa vaikka mitä

Seurakunnissa voi hioa vaikka kielitaitoaan! Haagan seurakunnan aktiivi Kristine Savolainen vetää suomenkielistä keskustelupiiriä maahanmuuttajille. Kuva: Sirpa Päivinen

Seurakunnissa voi hioa vaikka kielitaitoaan! Haagan seurakunnan aktiivi Kristine Savolainen vetää suomenkielistä keskustelupiiriä maahanmuuttajille. Kuva: Sirpa Päivinen

Hyvä elämä

Nikkarointia, kokkausta ja joogaa – kirkossa voit harrastaa vaikka mitä

Kiinnostaako kuntonyrkkeily, lautapelit tai meditaatio - vai haluaisitko osata hepreaa? Poimimme kiinnostavia kursseja pääkaupunkiseudun seurakuntien laveasta harrastekirjosta.

Kirkko tarjoaa lukuisia palveluja eri-ikäisille. Tarjolla on paitsi hengellistä ja taloudellista tukea, niin myös liuta erilaisia kerhoja vauvamuskareista ja koululaisten iltapäiväkerhoista aina erityyppisiin senioriryhmiin.

Mutta tiesitkö, että seurakunnista löytyy myös laaja kirjo harrastetoimintaa aina urheilusta askarteluun ja kirkkokahveista lautapeli-iltoihin, pikkurahalla tai jopa ilmaiseksi? Ota siis ilo irti kirkollisveroistasi ja poimi kiinnostavimmat tärpit pääkaupunkiseudun seurakuntien harrastekattauksesta.

1. Liikunta & rytmit

Pääkaupunkiseudun seurakunnat tarjoavat monta mahdollisuutta kunnon kohottamiseen tai rytmitajun viilaamiseen.  Hyppää mukaan sauvakävelyryhmään (Kannelmäen seurakunta)  tai lähde vaikka pelaamaan lentopalloa tai sählyä (esim. Tapanilassa tai Lauttasaaressa). Vai kiinnostaisiko kuntonyrkkeily? Sitä on tarjolla Vartiokylässä.

Jos tanssijalkaa vipattaa, pääsee taitojaan hiomaan vaikkapa Oulunkylän seurakunnan luovan tanssin kurssilla. Eksoottisimpia rytmejä kaipaava voi kokeilla muun muassa heprealaisia tansseja (vaikkapa Perkkaan kappelilla tai Espoonlahdessa).

Mielenrauhaa hektiseen arkeen saa ammennettua kristillisestä joogasta tai meditaatiosta (esim. Viikin tai Agricolan kirkolla).

Fitness-kärpäsen puremia voi parannella Alppilan kirkon pienellä kuntosalilla, jonne pääsee treenaamaan  30 euron vuosimaksulla.

2. Virkisty & viihdy:

Espoolaisen kauppakeskus Ison Omenan tiloihin vastikään avatussa seurakuntien toimintatilassa Chapplessa järjestetään säännöllisesti ohjelmallisia iltoja. Esimerkiksi Chapple wednesday talk show tuo nimekkäitä suomalaisia artisteja kertomaan tarinoita laulujensa takaa.

Seurakuntien auloissa on usein esillä erilaisia taideteoksia. Tällä hetkellä kiinnostavia näyttelyitä on esimerkiksi Kallion kirkon kivijalkaan avatussa Cafe Sonckissa ja Oulunkylän seurakunnan Galleria-kahvila Aulassa. Sonckin ensimmäinen näytteilleasettaja (4.11.-18.12.2016) on palkittu tekstiilitaiteilija Outi Martikainen näyttelyllään "Paratiisin kulkurit". Galleria-kahvila Aulan seuraavassa näyttelyssä puolestaan nähdään ikonitaiteilija ja kanttori Sinikka Rikkilän teoksia 27.11. asti.

Kirkot ovat myös osoittautuneet oiviksi kohtaamispaikoiksi. Muun muassa Tikkurilan seurakunta järjestää yli 40-vuotiaiden ohjelmallisia sinkkuiltoja, joissa teemat vaihtelevat seurapeleistä ihmissuhdetaitojen viilailuun. Sinkkuporukka myös lenkkeilee yhdessä ja vuoden lopulla on tietenkin luvassa myös pikkujoulut!

Seurakuntien rentoon oleskeluun panostavissa olohuoneissa on jatkuvasti menossa jotakin. Esimerkiksi kauppakeskus Arabian tiloissa sijaitsevassa Olkkarissa voi osallistua vaikka graffitipajaan, joulukorttiaskarteluun tai opetella mindfulnessia. Espoolaisten seurakuntien olohuoneissa on viikonloppuisin erilaisia kirpputoreja ja kaikille avoimia tuunauspajoja.

Vai tykkäisitkö kuitenkin nikkaroinnista tai kangaspuukerhosta? Ehkä haluaisitkin oppia laulamaan, kirjoittamaan, kokkaamaan vegaanisia jouluruokia tai puhumaan hepreaa?

Naurujoogaryhmä valmistautumassa harjoitukseen Helsingin seurakuntien talossa. Kuva: Sari Saaristo

3. Syö & juo:

Kirkkojen kahviloista on viime vuosina tullut mukavia ja jopa tyylikkäitä tapaamispaikkoja, joissa sapuskan hinta ei päätä huimaa. Suosittuja brunsseja järjestetään muun muassa Alppilan kirkolla ja Lauttasaaren kirkon Kirkkokahvilassa.  Lauttasaaren kirkon kahvilassa on keskiviikkoisin tarjolla myös iltapalaa.

Ruotsinkielinen Petrus Församling ylläpitää Haagassa Cafe Torpet -kahvilaa, jossa tarjotaan erikoiskahvien ja pikkuherkkujen lisäksi myös lounasta. Myös Espoon Ison omenan Chapple tarjoaa ajoittain brunsseja, mutta myös viihtyisän kahvilatilan, jossa satunnaisten kävijöiden lisäksi kokoontuvat erilaiset ryhmät ja kerhot.

Kallion kirkon kivijalkaan perustettu taidekahvila Sonck lienee kirkollisista kahviloista uusin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.