Nuorten kuurojen kokoontumisajot

Nuorten kuurojen kokoontumisajot

Pyhätamineisiin pukeutunut väkijoukko valuu kirkon pihamaalle Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa. Messun jälkeen vaihdetaan kuulumisia. Keskitaivaalta paahtava aurinko saa hikinoron valumaan paidankauluksesta selkää kohti.

Messun viittomakielelle tulkannut Mekonnen Mulat pujottelee pihan poikki kerhotilaan. Ilmastointilaite humisee. Alkamassa ovat Ammist Kilon seurakunnan nuorten kuurojen jokaviikkoiset ”kokoontumisajot”.

Porukka koostuu lukio- ja yliopisto-opiskelijoista sekä jo työelämään siirtyneistä pari-kolmekymppisistä: kosmetologi, siivooja, elintarviketehtaan työntekijä, kuurojen opettaja, kirjanpitäjä, kauppias, optikkoliikkeen assistentti…

Nelihenkinen kuoro viittoo alkulaulun. Kertosäkeessä koko sali hytkyy mukana. Joku virittelee nuotinpoikastakin.

Yksi kuurojenpiirin aktiiveista on informaatioteknologiaa opiskeleva Yednekachew Tessema.

– Erikoistun tietojärjestelmiin, avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin ja ohjelmointikielistä Javaan sekä C++:aan, hän kertoo.

– Minusta tulee varmasti ihannetyöntekijä, sillä keskittymiskykyni ei kärsi meluisessakaan konttorissa, nuorukainen naurattaa yleisöään.

– Useimmat porukan 50 vakiokävijästä ovat valmistuneet Mekane Yesus -kirkon Hosainan kuurojen koulusta, Mekonnen Mulat kuiskaa ja kertoo, että kinkereille osallistuu myös kuurojen kuulevia puolisoita.

– Annamme hengellisen kasvun eväitä ja sosiaalista tukea. Joka toinen viikko järjestämme kuulovammaisten oman messun, ja väliviikkoina tulkkaamme normimessun.

Jaa tämä artikkeli: