null Nyky-Berliini tunti tunnilta

Kiipeilijän taustalla näkyvästä Berliini-Mittestä on tullut kaupungin uusi keskus.

Kiipeilijän taustalla näkyvästä Berliini-Mittestä on tullut kaupungin uusi keskus.

Nyky-Berliini tunti tunnilta

Ensi lauantaina 5.9. kello 6 alkaa YleTeemalla vuorokauden mittainen dokumenttiohjelma Berliinistä. Berliinin elokuvallinen kokovartalokuva Berliini 24h – Päivä metropolin elämää on nonstop-lähetys, joka luo tv-historiaa.

Koskaan aiemmin ei ole kohdattu ohjelman kaltaista haastetta: yksi 24-tuntinen dokumentti yhdestä kaupungista on historian pisin tv-produktio.

Viime vuonna 5. syyskuuta 80 kuvausryhmää seurasi satojen berliiniläisten todellisuutta, heidän arkeaan ja elämäänsä. Kuvausryhmät taltioivat kohtaamisia työpaikoilla ja kodeissa, kanslerinvirastossa ja vankilassa, grillikioskilla ja oopperassa. Berliini 24 h antaa berliiniläisten itsensä kertoa, mitä kaupunki heille merkitsee ja mitä heidän elämäänsä juuri nyt kuuluu.

Tiiviimmin kamerat seurasivat kahdenkymmenen päähenkilön päivän kulkua. Kuvauspäivänä oli liikkeellä kaikkiaan 400 ihmistä. Materiaalia tallennettiin 750 tuntia, josta idean isän ja ohjaajan Volker Heisen johdolla toiminut 10-henkinen leikkaustiimi työsti nähtävän 24-tuntisen ohjelman. Rahaa hankkeessa paloi 2,8 miljoonaa euroa.

Berliini 24h – Päivä metropolin elämää nähdään samana päivänä Saksan, Ranskan ja Suomen lisäksi myös Hollannissa sekä suorana verkossa Arten ja Saksan Yleisradioyhtiö Rundfunk Berlin-Brandenburgin sivuilla, sekä osoitteessa www.theauteurs.com.

Vuosi sitten 5. syyskuuta oli aivan tavallinen päivä. Berliiniläiset olivat palanneet kesälomiltaan ja totuttelivat arjen rytmiin. Oli perjantai, viikonlopun alku. Aurinko nousi kello 6.24. Päivä metropolin elämää alkoi.

YleTeema la 5.9. klo 6 – su 6.9. klo 6

Jaa tämä artikkeli: