null Nyt ei muuteta Raamattua vaan lakia

Nyt ei muuteta Raamattua vaan lakia

Vastauksena Tero Varosen mielipiteeseen (Kirkko ja kaupunki 22.7.): Onko mielekästä sanoa kalalle, että ”kyllä sinun pitäisi osata lentää, niin tietäisit, mistä elämässä on oikeasti kysymys!” Naisen ja miehen välinen rakkaus on homolle täysin teoreettinen asia, sillä koko homoseksuaalisuuden ydin on siinä, että omat seksuaaliset tunteet kohdistuvat samaan sukupuoleen.

Ihastuminen, rakastuminen, intohimo ja yhteenkuuluvuuden tunne oman kumppanin kanssa ovat erittäin henkilökohtaisia kokemuksia. Minä uskon, ettei näiden tunteiden kohdetta voi tietoisesti valita, ei hetero eikä homo. En usko, että kukaan ulkopuolinen voi täysin ymmärtää kenenkään muun parisuhdetta, mutta on hienoa, jos yksinäiset ihmiset löytävät kumppanin ja saavat kokea rakkautta. Rakkauden tunne on jokaisen ihmisen kohdalla varmasti yhtä aitoa ja ainutlaatuista, jos sitä nyt ylipäätänsä on mahdollista mitata.

Nyt ei olla muuttamassa Raamatun sisältöä vaan Suomen lakia, jonka mukaan elävät täällä niin eri uskontojen edustajat, kuten myös uskonnottomat. Raamatun kirjaimellista noudattamista ei voi vaatia kaikilta Suomen kansalaisilta. En myöskään usko, että kukaan kristitty siihen elämässään täydellisesti pystyy. Sen verran monenlaisia elämänohjeita Isosta Kirjasta löytyy.

 

Martta Kaatra

rakastava & rakastettu
Helsinki

Jaa tämä artikkeli: