null Oikaisuja Israelia koskeviin väitteisiin

Puheenvuorot

Oikaisuja Israelia koskeviin väitteisiin

Kiitän Syksy Räsästä ja Miika Malista mielipidekirjoitukseni (Kirkko ja kaupunki 9.12.) lukemisesta. Rauhanfoorumiksi väitetty tapahtuma 1.12.2015 sekä kaksikon häikäilemätön asioiden vääristely aiheutti minussa hämmennystä. En käsitä, miten akatemiassa toimivien henkilöiden kyky tuoda ja käsitellä faktoja tieteellisen kokemuksen perusteella voi olla niin vaikeata. Korjaan vain murto-osan esitetyistä vääristelyistä.

Ensiksi geostrategikko Arnon Sofferin kommentit. Vuonna 2007 hän vastasi haastattelussaan vihamielisille kotimaisille äärivasemmistolaisille ja maailman antisemiiteille, ettei hän ehdottanut tapettavan palestiinalaisia. Hän sanoi, että mikäli Gazan ja Israelin välinen raja avataan, tulee demografinen katastrofi, jos kaikki 2,5 miljoonaa Gazan arabia siirtyisivät Israelin puolelle. Silloin israelilaisilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tappaa (engl. "would have to kill"). Miten suomalaiset toimisivat vastaavassa tilanteessa, jos 2,5 miljoonaa ihmistä uhkaisi Suomen itsenäisyyttä ja turvallisuutta?

Oikeusministeri Ayelet Shakedin sanat oli myös irrotettu asiayhteydestään. Hän sanoi, että israelilaiset käyvät Palestiinan arabeja vastaan sotaa, jonka arabit itse ovat aikoinaan heille julistaneet. Hän sanoi myös, että sellaisessa sodassa, jossa äidit valmistelevat tappajamarttyyreja ja vanhemmat kasvattavat lapsensa tappamaan juutalaisia, siviilitkin ovat mukana sotimassa. Kun kouluikäiset arabit puukottavat Israelin siviilejä, vihollisen määrittely on äärimmäisen vaikeata, koska kyse ei ole taistelusta armeijoiden välillä.

Ihmettelen kaksikon väittämää, että Israel on apartheid-valtio. Elämä tässä "apartheid-valtiossa" on kuitenkin kansainvälisen mittapuun mukaan ihmeellisen hyvää. YK:n alaisen UNDP:n Inhimillisen kehityksen raportin mukaan Israel oli vuonna 2015 sijalla 18 kaikkiaan 188 valtiosta. Suomi oli sijalla 24.

Tiedoksi: Israelissa asuu 1,5 miljoonaa arabia, joilla on täysin samat oikeudet kuin juutalaisilla. Myös Palestiinan autonomian arabit voisivat nauttia yhtä hyvästä elämästä, jos heidän umpikorruptoituneet johtajansa käyttäisivät miljardien raha-avustukset kansansa hyväksi.

Tamara Tuuminen

Jaa tämä artikkeli: