null Oma pesä on yhteinen hyvä

Puheenvuorot

Oma pesä on yhteinen hyvä

Veikko Peipon moite oman pesän likaamisesta (Kirkko ja kaupunki 8.7.) on hyvin vakava. Kirkko ja sen seurakunnat ovat kristitylle tärkeä oma pesä, jota on kaikin tavoin suojeltava. Tämä koskee myös seurakuntalehteä. Kirkko ja kaupungin vaikuttavuusmittareita ovat seurakuntien jäsenkehitys ja äänestysaktiivisuus seurakuntavaaleissa.

Molemmat mittarit kertovat huonosta vaikuttavuustuloksesta Kirkko ja kaupungin osalta. Lehden kallis hinta ja suuri painos (200 000 kpl) velvoittavat jatkuvaan kriittiseen arviointiin. Lehti itse syyllistyy yllättävän usein pääkirjoituksissaan ja Kerettiläisen pakinoissa Peipon mainitsemaan oman pesän likaamiseen. Juuri näistä monien mielet pahoittuvat.

Kuopion Kirkko ja koti -lehden uusi päätoimittaja Minna Siikaniva on pääkirjoituksissaan valinnut lukijan rinnalle asettuvan henkilökohtaisen otteen. Pidän oivallusta seurakuntalehdessä osuvana ja eteenpäin vievänä. Tämän kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyvän lehden painos on reilut 70 000 mutta maksaa seurakunnille vain 400 000 euroa. Siksi se on hyvä esimerkki myös Kirkko ja kaupungille.

Veikko Pöyhönen
Kallion seurakunnan jäsen
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.