Vauhtia keskusteluun. Nigerialainen muusikko Olanrewaju Iwalehin kyydittää lähetystyökeskustelua tanssiryhmän kanssa ja esiintyy myös Lähetysjuhlien musiikkivideolla.
Onko lähetystyöllä tulevaisuutta?
Muuttaako maahanmuuttajien osallistuminen seurakuntaelämään lähetystyön merkitystä? Tätä pohditaan Lähetysjuhlilla lauantaina kello 13 Nordikselta Nepaliin – Kiinasta Kallioon -tilaisuudessa.
Lähetystyö, yksi kristillisen kirkon perustehtävistä, on muuttunut aikojen saatossa maailmanlaajan kirkon arkityöksi. Eikä lähetystyötä tehdä enää vain ulkomailla. Suomea vilkastuttanut maahanmuutto on tuonut monikulttuurisuuden osaksi seurakunnan elämää.
Onko suomalainen kansankirkko muuttunut kansojen kirkoksi maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten osallistuessa kirkon toimintaan? Vieraskielistä työtä on ollut Helsingissä jo parikymmentä vuotta. Unelma monikulttuurisesta ja vieraanvaraisesta kirkosta elää. Pastorit Paulos Huang ja Samuel Luak , suomenkiinalainen ja suomensudanilainen, kertovat omat tarinansa Suomesta.
Suomalaista lähetystyötä ei voi syyttää imperialistisesta menneisyydestä, mutta onko se ymmärretty väärin nykyhelsinkiläisessä seurakunnassa?
Keskustelemassa ovat pastorit Paulos Huang ja Samuel Luak, lähetystyöntekijä Kirsti Kirjavainen , lääkäri Hilkka Kiviluoto , Lähetysseuran kotimaantyön johtaja Satu Kantola , Kirkko & kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola sekä nuoret lähetystyöntekijät Anni ja Tuomas Merilahti . Tilaisuuden juontaa toimittaja Totti Toivonen .
Nordikselta Nepaliin –
Kiinasta Kallioon la 8.6.
klo 13–14.30 Messukeskuksessa
Jaa tämä artikkeli: