Oppimisen ilo motivoi

Oppimisen ilo motivoi

Helsingin työväenopisto järjestää tänäkin syksynä yli 2 400 kurssia.

– Syksyn hitti näyttää olevan sukututkimus. Ihmiset haluavat tietää, missä heidän juurensa ovat, sanoo opiston rehtori Taina Saarinen.

– Kielet ovat vuodesta toiseen meidän suurin oppiainekokonaisuutemme. Meillä voi opiskella yli 20 kieltä, mikä merkitsee samalla kulttuurin opiskelua.

Suuri ilmoittautumisryntäys kaatoi opiston ilmoittautumisjärjestelmän elokuussa.

– Silti meillä on nyt jopa enemmän ilmoittautuneita kuin vuosi sitten. 29 370 opiskelijaa on hyväksytty kursseille ja 8 000 on jonossa, kertoo Saarinen.

Hän rohkaisee kyselemään vapaita paikkoja ja seuraamaan ilmoittautumissivustoa vaikka kurssin alkuun asti. Ruuhkasta huolimatta kaikki kurssit eivät suinkaan ole vielä täynnä.

Pisimmät jonot ovat kotitalouskursseille.

– Ne ovat lyhyitä, käytännönläheisiä kursseja, joilla tehdään ruokaa yhdessä. Pieniä matkoja omasta arjesta iloisen asian keskelle, Saarinen luonnehtii.

Myös liikunta ja taideaineet ovat suosittuja.

Kurssien jättäminen kesken ei ole enää nykyisin ongelma. 13 prosenttia opiskelijoista lopettaa kurssin kesken, mutta hekin ovat osallistuneet yli puoleen kerroista.

Opiston tarjontaan kuuluu myös runsaasti yleisöluentoja. Filosofiaan, historiaan ja maailmankatsomuksiin liittyvät luennot vetävät nykyisin väkeä.

Kurssimaksuilla katetaan 13 prosenttia opiston kuluista. Uutta ovat muutamat omakustannekurssit, joiden kulut katetaan opiskelijamaksuilla.

Työväenopistossa työskentelee reilu 40 päätoimista suunnittelijaa ja opettajaa sekä 800 tuntiopettajaa.

Työväenopiston syyslukukausi alkaa 9.9.

Jaa tämä artikkeli: