null Osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun kuuluu kirkon yhteiskunnallisiin tehtäviin

Puheenvuorot

Osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun kuuluu kirkon yhteiskunnallisiin tehtäviin

Sampo Terho arvostelee kolumnissaan 18.5. kirkkoa mielistelystä ja osallistumisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toivoo kirkon painottavan vain julistuksellista sanomaansa.

Osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun kuuluu kirkon ja varsinkin piispojen yhteiskunnallisiin tehtäviin. Kirkolla on lukuisia yhteiskunnallisia ja lakisääteisiä tehtäviä, suuri jäsenkunta ja on luonnollista, että kirkko ilmaisee omat kantansa myös yhteiskunnallisiin asioihin.

Kirkon työntekijät toimivat joka päivä tuhansien suomalaisten kohtaajana ja usein sinä viimeisenä turvaverkkona. Kirkko taistelee päivittäin köyhyyttä, eriarvoisuutta, rasismia ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan. On totta, että kirkolla on monta ääntä ja sen jäsenillä erilaisia mielipiteitä. Mielipiteiden kirjo on rikkaus, koska jokainen ihminen on myös erilainen ja tulee eri lähtökohdista. Kirkko ei ole pelkästään rakenteissa eikä johtokunnissa vaan kirkko ovat sen jäsenet. Ne, jotka elävät kristinuskoa todeksi arjessaan ja joista useimmat uskovat, että hyvän tekeminen, totuuden puhuminen ja oikeuden vaatiminen ovat erottamaton osa kristinuskoa.

Terho mainitsee tekstissään maahanmuuton, talouden ja verotuksen. Kirkon kanta edellä mainittuihin yhteiskunnallisiin asioihin päätetään kirkon luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden toimesta. Kanta syntyy kristinuskon tulkinnan pohjalta piispoilla, papeilla ja kaikilla kirkon jäsenillä.

Terholle tiedoksi, että sanomatta jättäminen ja vaikeneminen ovat myös asettumista jollekin kannalle. Sen takia kirkko on tehnyt selväksi, että sillä on mielipide. Se kanta pohjautuu Raamattuun ja Jeesuksen opetuksiin.

Niilo Toivonen
Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.