null Osatyökykyiset ihmiset tarvitsevat työtä

Puheenvuorot

Osatyökykyiset ihmiset tarvitsevat työtä

Mielenterveyden keskusliiton eräs johtaja teki laajan selvityksen osatyökykyisistä vuonna 2008 silloiselle työministerille Tarja Cronbergille. Tuolloin jo todettiin, että on noin 35 000 ihmistä, jotka haluavat olla mukana työelämässä, mutta he jaksavat tehdä työtä vain noin 10–20 tuntia viikossa. Pari vuotta sitten pääministeri Juha Sipilä sanoi hallituksensa ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa, että osatyökykyisten ihmisten työllistyminen on hänen hallituksensa kärkihanke.

Nyt näyttää siltä, että tämä erittäin tärkeä asia ei etene. Rakenteellisia kannustinloukkuja pitää purkaa, jotta nimenomaan osatyökykyisten ihmisten kannattaa tehdä työtä. On aina huomattavasti parempi, että jokainen voi olla mukana työelämässä omalla panoksellaan eikä ihminen ole täysin ulkopuolinen omassa yhteiskunnassaan.

Jos pystymme tarjoamaan työtä niille kymmenille tuhansille ihmisille, jotka haluavat olla osittain mukana työelämässä ja pysyvät tekemään vain hieman työtä, on selvää, että työllisyysaste nousee jopa huomattavasti. Odotan innolla, että pääministeri Sipilä hyvänä kristittynä ihmisenä tekee nyt jo viimein sellaisia päätöksiä, että osa-aikatyökykyiset ihmiset saavat työtä.

Mika Lille

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.