null Osta Jeesus-rasvaa ja -shampoota!

Osta Jeesus-rasvaa ja -shampoota!

”Näytä hyvältä Hänen silmissään!”

”Rakasta Häntä ja pidä itsesi hyvännäköisenä!” Tällaisia mainoslauseita löytyy nyt Helsingin tuomiokirkon tapulin myymälästä. Ja tuotteet: parin tasokkaan valokuvateoksen lisäksi yliarvostettua harrastajien taidekäsityötä, kömpelöä turistirihkamaa ja sokerina pohjalla amerikkalaiset Jeesus-kauneudenhoitotuotteet.

Ymmärtäisin vitsin, jos kyseessä olisi seurakuntanuorten myyjäistapahtuma. Mutta tämä amerikkalaisten kirkkokuntien vastenmielisin piirre on Helsingin ”näyteikkunassa” Senaatintorilla, Tuomiokirkon tapulissa. Jeesus-shampoota! Minun mielikuvitukseni ei riittänyt varautumaan tällaiseen, kun luin K&k-lehdestä rahanvaihtajien pöytien pystyttämisestä tapuliin ja lähdin niitä katsomaan.

Ja kryptassa toimii kahvila, jossa kelpaa vain käteinen raha ilman kuittia! Kirjanpito tuskin täyttää Suomen lain vaatimukset, mutta niin vain harjoitetaan yritystoimintaa rehellisten ja laillisten kahvilayrittäjien keskellä. Vastenmielistä!

Hannu Malkala, turistityöntekijä

Edellisen johdosta: Helsingin tuomiokirkon Tapulissa sijaitsee matkamuistomyymälä, jonka tuotteet ovat korkeatasoisia. Turistirihkamaa emme myy, vaan myymme muun muassa Raamattuja, Lastenraamattuja, virsikirjoja, ristejä, krusifikseja, seimiä, seimihahmoja, enkeleitä, pääsiäismunia kristillisin symbolein. Toki myös Malkalan mainitsemia tuotteita. Emme vaihda rahaa, mutta otamme vastaan luottokortteja.

Useissa toimipisteissä yhteiskunnassamme suoritetaan kirjanpito käsin. Kryptan toimijat eivät tee poikkeusta. Tämä toiminta on rehellistä ja laillista.

Tapulin myymälämme on saanut hyvän ja kannustavan vastaanoton. Sitä on kiitetty ja tuotevalikoimaamme on kehuttu. Varsinkin mainitsemanne tuotteet on myyty loppuun sitä mukaa kuin olemme niitä tilanneet. Palvelemme monipuolisella valikoimallamme turisteja niin kotimaasta kuin ulkomailta.

Maarit Mustakallio, turistityön sihteeri
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.