null Ostarilla tavataan 2/10: Munkkivuori Amerikan malliin

Maiju Turtiainen kiittelee Munkkivuoren ostarin peruspalveluja. Kuva: Anu Heikkinen

Maiju Turtiainen kiittelee Munkkivuoren ostarin peruspalveluja. Kuva: Anu Heikkinen

Ostarilla tavataan 2/10: Munkkivuori Amerikan malliin

Suomen vanhimmalla ostarilla toimii yli 30 yritystä. Se on myös luokiteltu suojelukohteeksi.

Suomen vanhimman ostarin pihalla Munkkivuoressa temmeltävät vastaan 11-viikkoiset veljekset Väinö ja Eddie. Pakkohan näitä kavereita on jäädä jututtamaan.

Mistäs pojat ovat tulossa?

– Kävimme eläintarvikeliikkeessä ostamassa koiranruokaa. Pennut ovat ensimmäistä kertaa ostoksilla mukana. Yli tunti on mennyt, kun kaikki haluavat tulla moikkaamaan, labradorinnoutajien emäntä Maiju Turtiainen nauraa.

Helsingin poliisissa työskentelevä Turtiainen asuu koirineen aivan ostarin naapurissa Ulvilantiellä. Ostarin palveluihin kuuluu yli kolmekymmentä yritystä. Isojen ruokakauppojen rinnalla toimii muun muassa ravintoloita, kampaamoja, apteekki, lääkärikeskus ja musiikkikoulu.

– Parasta on, että ostari on niin lähellä kotia. Täältä saa kätevästi hankittua päivittäiset ruokaostokset. Peruspalvelut ovat hyvät, Turtiainen sanoo.

 

Parasta on, että ostari on niin lähellä kotia.

 

Amerikkalaisten ostoskeskusten malliin rakennettu Munkkivuoren ostoskeskus avattiin vuonna 1959. Museovirasto on luokitellut sen suojelukohteeksi. Ostari liittyy myös Helsingin metron historiaan, sillä sinne kaavailtiin metrolinjaa 1960-luvun alussa. Lipunmyyntihalliksi aiotussa tilassa toimii nykyään Alko.

– Ostari on aika sympaattinen paikka, jossa on aina porukkaa liikkeellä. Hauskaa, että se on säilynyt toimivana näin pitkään, Maiju Turtiainen tuumii.

Jaa tämä artikkeli: