null Ostarilla tavataan 5/10: Pihlajamäessä on ostari keskellä kylää

Kati Railon mielestä Pihlajamäessä on mukava kylätunnelma, vaikka kaikki eivät sentään tiedä kaikkien asioita. Kuva: Anu Heikkinen

Kati Railon mielestä Pihlajamäessä on mukava kylätunnelma, vaikka kaikki eivät sentään tiedä kaikkien asioita. Kuva: Anu Heikkinen

Ostarilla tavataan 5/10: Pihlajamäessä on ostari keskellä kylää

Vanha osa on suojeltu, uudempi puoli puretaan.

Pihlajamäen massiivisten 1960-luvun tornitalojen kainalossa nököttää samoihin aikoihin rakennettu ostoskeskus. Ohi suihkii vilkas iltapäiväliikenne.

Ruokakaupan, baarien, kukkakaupan ja kioskin lomasta löytyy marketin kokoinen itsepalvelukirpputori, joka pursuaa vaatteita, astioita ja leluja. Täältähän voi tehdä löytöjä!

Aivan kulman takana asuva Kati Railo on Pihlis Kirppiksen vakioasiakkaita. Mukana ovat 8-vuotias Siiri Railo ja kuukauden ikäinen tyttövauva.

– Kuulin naapurilta, että täällä on yhdessä pöydässä kivoja vauvanvaatteita. Löysin muutamia. Ostan melkein kaiken käytettynä, Railo kertoo.

Kuudessa vuodessa Railosta on tullut vannoutunut pihlisläinen. Hänestä lähiössä on mukava kylätunnelma. Naamat tulevat tutuiksi, mutta kaikki eivät kuitenkaan tiedä kaikkien asioita.

– Yhteisöllinen meininki näkyy ostarilla esimerkiksi kyläfestareilla, joita on pidetty parina syksynä.

Perheen uusi suosikki ostarilla on aasialainen ravintola Fan. Vain kahvila puuttuu.

– Täällä on aika kiva tunnelma, mutta kesäisin voi juopuneista olla häiriötä. Se on tylsää, Railo kertoo.

Ostarin vanha osa on suojeltu, mutta uudempi, 1970-luvulla rakennettu puoli puretaan. Sen tilalle kohoaa lähivuosina asuintaloja ja liikehuoneistoja.

– Ilman muuta ostarissa on parantamisen varaa. Uudistussuunnitelmat kuulostavat minusta hyviltä.

Jaa tämä artikkeli: