null Ostarilla tavataan 6/10: Lähiruokaa Laajasalossa

Maire Hilmola on katsellut laajasalolaista elämänmenoa jo 40 vuoden ajan eikä muuttaisi muualle. Kuva: Anu Heikkinen

Maire Hilmola on katsellut laajasalolaista elämänmenoa jo 40 vuoden ajan eikä muuttaisi muualle. Kuva: Anu Heikkinen

Ostarilla tavataan 6/10: Lähiruokaa Laajasalossa

Laajasalon ostarin erikoisuus on luomua ja lähiruokaa myyvä kauppa, joka pyörittää myös ruokapiiriä.

Laajasalon ostoskeskuksen tarjonta ruokakauppoineen ja baareineen noudattaa ostareiden peruskaavaa, mutta R-kioskin vierestä löytyy varsinainen helmi, Saaremme Puoti.

Luomu- ja lähituotteita myyvän kaupan taustalla on paikallisten asukkaiden lähiosuuskunta, joka pyörittää myös ruokapiiriä. Lisäksi viihtyisästä puodista saa lounasta neljänä päivänä viikossa.

– Saaremme Puoti on parasta ostarilla. Palvelu on aurinkoista ja lounas tosi hyvä. Poikkean täällä melkein joka kerta ostarilla käydessäni, sanoo borssikeittoa lusikoiva Maire Hilmola.

Kanavamäessä asuva Hilmola tuli lounaalle kävelylenkin jälkeen. Hän on katsellut laajasalolaista elämänmenoa jo 40 vuoden ajan eikä muuttaisi muualle. Tuttuja on kertynyt sekä lasten että lemmikkien kautta.

– Teen ostarilla lähinnä ruokaostokset ja käyn kirpputorilla. Kesällä pyöräilen välillä Herttoniemeen tai Itäkeskukseen.

Laajasalon keskus menee lähivuosina uusiksi. Laajasalontien varteen rakennetaan uusi ostoskeskus, ja vanhan, 1970-luvun alussa valmistuneen ostarin paikalle nousee asuintaloja. Hilmolan mielestä uudistus on tervetullut.

– Vanha ostari on jo ränsistynyt ja muuttunut vähän rauhattomaksi. Toivottavasti palvelut paranevat uuden ostarin myötä. Kaipaisin kunnollista ruokaravintolaa, jossa voisi istua iltaa ystävien kanssa.

Sunnuntaina 21.2. ostarilta löytyy pop-up-kasvisravintola Saaremme Peruna.

Jaa tämä artikkeli: