null Ostarilla tavataan 7/10: Lähiöasema on asukkaiden olohuone

Risto Laitinen etsi Lähiöasemalta tietokoneiden kierrätyspistettä. Kuva: Anu Heikkinen

Risto Laitinen etsi Lähiöasemalta tietokoneiden kierrätyspistettä. Kuva: Anu Heikkinen

Ostarilla tavataan 7/10: Lähiöasema on asukkaiden olohuone

Vuosaaren pohjoista ostoskeskusta on juuri laajennettu.

Vuosaaren pohjoisen ostoskeskuksen pihalla hyörii rakennustyömiehiä. Ostarin uusi laajennusosa valmistautuu avajaisiin. Vanhassa S-marketissa on muuton vuoksi lappu luukulla.

Viereisen Lähiöaseman ovi on auki. Sisällä Risto Laitinen on syventynyt tietotekniikan saloihin. Vantaalaismies päätyi vuosaarelaisten yhteiseen olohuoneeseen sattumalta pari päivää sitten etsiessään tietokoneiden kierrätyspistettä.

– Lähiöasemalla selvisi, että olin väärässä kaupunginosassa. Paikan työntekijän kanssa löytyi kuitenkin yhteinen kiinnostus näihin härveleihin. Tulin tänään uudelleen, hän kertoo.

Lähiöasemalle voi poiketa kahville, selaamaan lehtiä tai nettiä, ottamaan selvää lähialueen tapahtumista ja tapaamaan ihmisiä. Laitinenkin on ehtinyt jo jutustella useamman kävijän kanssa.

– Tällaiset kohtaamispaikat ovat mukavia. Nytkin oltiin erään somalirouvan kanssa kuin vanhat tutut. Lisäksi on hyvä, että etenkin iäkkäät ihmiset saavat neuvoja netin käyttöön.

Ostari vuosimallia 1965 näyttää Laitisesta nukkuvan Ruususen unta. Hänestä on harmillista, että pienet jäävät isompien kauppakeskusten jalkoihin.

– Lähipalvelujakin tarvitaan, sillä kaikilla ei ole autoa. Jotain uutta ja yhteistä ostareille kaivataan.

Toivottavasti seuraavan päivän kakkukahvit uudisrakennuksessa herättävät nuokkuvan ostarin.

Jaa tämä artikkeli: