null Ostarilla tavataan 9/10: Kulosaaren ostarilla kaikuu laulu

Mellunmäkeläinen Maija-Liisa Lindroth käy Kulosaaren ostarilla laulutunnilla ja ruokaostoksilla. Kuva: Anu Heikkinen

Mellunmäkeläinen Maija-Liisa Lindroth käy Kulosaaren ostarilla laulutunnilla ja ruokaostoksilla. Kuva: Anu Heikkinen

Ostarilla tavataan 9/10: Kulosaaren ostarilla kaikuu laulu

Laulukoulun myötä ostarista on tullut monelle tärkeä harrastuspaikka.

Pieni Kulosaaren ostoskeskus kylpee raukeana kevätauringon paisteessa. Liikerakennusten ympäröimällä sisäpihalla kulkijoita on vain muutama.

Nurkan takana, Laulukoulu Il Cantossa meno on virkeämpää. Siellä kaikuu Sydäntango. Maija-Liisa Lindrothin ääni on täynnä tunnetta kun hän tulkitsee: "Sydämellä kuulee paremmin, sydämellä näkee selvemmin…"

Ostari on ollut mellunmäkeläisen Lindrothin elämän tärkeimpiä paikkoja jo yhdentoista vuoden ajan. Kun laulunopettaja Maarit Persson perusti laulukoulu Il Canton, Lindroth oli hänen ensimmäinen oppilaansa.

– Olen laulanut koko ikäni. En voisi elää ilman, sillä laulaminen on niin parantavaa ja terapeuttista. Se on auttanut yli suurista vaikeuksista kuten mieheni kuolemasta, Lindroth kertoo.

Lindroth pitää varsinkin iskelmistä ja jazzista. Hän on esiintynyt kymmenissä konserteissa laulukoulun salissa, joka on myös suosittu juhlapaikka. Joskus lapsenlapset Lukas, 10, ja Engla, 7, tulevat mukaan mummin laulutunnille.

– Voi kuinka monia muistoja tänne liittyy! Joka viikko vaihdamme Maaritin kanssa kuulumiset. Tunnemme toistemme tarinat, Lindroth sanoo.

Laulutuntien yhteydessä Lindroth poikkeaa milloin kukkakaupassa, milloin pienillä ruokaostoksilla. Vuonna 1960 valmistunut ostari kokee ehkä lähivuosina muutoksia, mutta ainakin siihen saakka siellä soi laulu.

 

Jaa tämä artikkeli: