Pääkaupunkiseudun seurakuntalehdet yhdistyvät
Kuva: Tarmo Ylhävuori

Kuva: Tarmo Ylhävuori

Pääkaupunkiseudun seurakuntalehdet yhdistyvät

Kirkko ja kaupunki, Vantaan Lauri ja Espoon Esse yhdistyvät vuoden 2017 alussa. Tulevaisuudessa panostetaan entistä enemmän verkkoon.

”Vuoden 2017 alusta Espoon, Vantaan ja Helsingin seurakunnilla tulee olemaan yhteinen media ja mediatoimitus, jos yhteiset kirkkovaltuustot niin maaliskuussa päättävät”, kertoo Espoon Esse-lehden päätoimittaja Urpu Sarlin.

Asiaa on valmisteltu kaikissa kolmessa kaupungissa eri hallintoportaissa jo muutaman vuoden ajan. Saman katon alle muuttavat kolmen seurakuntalehden toimitukset ja Valomerkki.fi-verkkotoimitus.

Yhteisen mediatoimituksen on tarkoitus tuottaa joka toinen viikko ilmestyvää paperista lehteä. Yhteiseksi lehden nimeä ei ole vielä valittu. Potentiaalisena vaihtoehtona pidetään Valomerkkiä seurakuntalehtien yhteisen verkkotoimituksen mukaan.

”Yhteisellä nimellä pyritään luomaan voimakasta brändiä. Erillisten nimien käyttäminen olisi lukijoiden kannalta hämmentävää”, toteaa Helsingin Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola.

Paikallisuus säilytetään

Lehdestä tehdään kolme eri paikallisversiota. Esimerkiksi Espoon seurakuntalehti alkaa ja loppuu espoolaisella aineistolla. Lehden keskisivut ovat pääkaupunkiseudun yhteistä aineistoa.

Paikallisen aineiston osuus on noin 60 prosenttia. Toki luku voi olla suurempikin, sillä yhteisessä osassa on myös aiheita ja haastateltavia kaikista kolmesta kaupungista.

”Olennaista hankkeessa ei ole vain printtilehtien yhteen saattaminen, vaan se, että saamme reilusti lisää voimavaroja verkkomedian tekemiseen. Valomerkin nykyiset omat resurssit ovat aika pienet”, kertoo Vantaan Lauri -lehden päätoimittaja Pauli Juusela.

Lehden lisäksi yhteisen toimituksen on tarkoitus tuottaa runsaasti aineistoa verkkoon ja suosittua Jouluradiota. Yhteinen toimitus toisi lisää resursseja esimerkiksi videotuotantoon.

”Tällä hetkellä suunnittelutyö on kovassa käynnissä. Projektisuunnitelma alkaa olla valmis ja se viedään kunkin seurakuntayhtymän päättäjien käsittelyyn. Lopullinen yhteistyösopimus on määrä hyväksyä yhtymien valtuustoissa kesäkuussa”, toteaa Simola.

Jaa tämä artikkeli: