null Pääsiäinen on tunteiden vuoristorata

"Pietari ja muut opetuslapset ovat ihan tavallisia tyyppejä, joiden kokemaan suruun ja iloon on helppo samaistua", sanoo Pietaria näyttelevä pastori Sami Marte.

Hyvä elämä

Pääsiäinen on tunteiden vuoristorata

Mitä Jone Nikulan näköinen mies tekee Pietarina?

Laaksolahtitalon liikuntasali ja Laaksolahden kappeli toimivat hiljaisella viikolla kulisseina elämykselliselle pääsiäiskuvaelmalle. Sen toteuttavat Espoon tuomiokirkkoseurakunnan työntekijät.

Jeesuksen viimeisistä päivistä ja ylösnousemuksen ihmeestä kertovan näytelmän teksti, dramatisointi ja visualisointi ovat nuorisotyönohjaaja Pirjo Myllärniemen käsialaa.

Pääsiäisen vahvoihin tunteisiin yleisöä johdattelevat kertojat, Jeesuksen viimeisten hetkien silminnäkijät Maria ja Pietari.

Laaksolahdessa pääsiäiskuvaelmalla on pitkä perinne, sillä sitä on esitetty alueella jo 15 vuoden ajan.

Tänä vuonna Pietarin rooliin eläytyy ensimmäistä kertaa seurakuntapastori Sami Marte. Näyttelijänä hän on jo konkari, sillä 1990-luvulla hän kuului viisi vuotta Helsingin Ylioppilasteatterin näyttelijäkaartiin.

"Teatterikorkean pääsykokeissa kokeilin onneani kahdesti, mutta hauissa ei tärpännyt", hän muistelee.

Kuvaelmassa näyttelemisen Sami Marte kokee hienona vaihtoehtona perinteisten pääsiäishartauksien pitämiselle.

Pietarin roolissa hän pääsee kertomaan kuulijoille Jeesuksen viimeisistä hetkistä. Hänestä on niin ikään hienoa esittää Jeesukselle läheistä, päämäärätietoista ja hiljaisesti energistä miestä.

Tiukan paikan tullen hän on pakotettu pyytämään apua Jeesukselta.

"Pietari ja muut opetuslapset ovat ihan tavallisia tyyppejä, joiden kokemaan suruun ja iloon on helppo samaistua. Erityisen puhuttelevaa on eläytyä luonteeltaan ylpeän Pietarin tuntemuksiin nöyrtymisen hetkellä."

Tänä vuonna pääsiäiskuvaelmaa esitetään viidessä päivässä liki 30 kertaa. Päivänäytökset on suunnattu päiväkoti- ja koululaisryhmille. Huhtikuun ensimmäisenä kuvaelmasta on vielä kaksi kaikille avointa esitystä. Iltanäytöksissä noin puoli tuntia kestävä aikamatka ensimmäiseen pääsiäiseen päättyy yhteiseen ehtoolliseen.

Pääsiäisen sanoma ei ole kärsimys, vaan ylösnousemuksen riemu.

"Juuri siksi jokaisessa päivässä saisi olla aina ripaus pääsiäistä", Sami Marte toivoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.