null Pääsymaksun perusteet muuttuivat yllättävästi

Pääsymaksun perusteet muuttuivat yllättävästi

Terrorismin uhka Temppeliaukion kirkossa pisti hiljaiseksi. Maailma voi kuitenkin tulla pieneksi myös myönteisellä tavalla. Kirkossamme käyvät, eri uskontojakin edustavat ihmiset luovat yhteyttä. Mikä on lähtökohtamme vieraiden kohtaamiseen?

Vuoden alussa käyttöön otettu Temppeliaukion kirkon vierailumaksu voi tuottaa yli miljoonan. Tietojeni mukaan seurakunnan turistityö kattoi vierailijoista aiheutuneet kulut ennen pääsymaksun perimistä. Kuitenkin juuri kulut esitettiin maksujen syyksi.

Kolmen euron maksun ja yli puolen miljoonan mahdollisen kävijän lopputulema oli kaiketi etukäteen laskutaitoisten tiedossa. Nyt syy maksuun onkin talouden vakaannuttaminen, ja Meilahden ja Töölön seurakuntien yhdistämistä suunnitellaan. 

Pääsymaksun perusteet laajentuivat siis yllättävällä tavalla. Onko seurakuntien nyt rahoitettava omien jäsentensä palveleminen vierailtamme saatavilla tuloilla? Tätä varten on olemassa kirkollisvero. Jos kirkon jäsenmäärät vähenevät, lisätuloja ei tarvita seurakuntalaisia varten. Kirkon jäseniltä kerätään toki kirkollisvero uusillakin alueilla.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa ei harkita tulojen keräämistä, vaan jatketaan muualta tulevien kohtaamista ilman ennakkoehtoja. Kulttuurien välinen avoin vuorovaikutus ehkäisee myös kansainvälistä terrorismia. 

Petri Tikka

pastori

Töölön seurakuntaneuvoston entinen jäsen

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi