null Paha Pastori saarnaa: Aikuiset ihmiset, hävetkää!

Puheenvuorot

Paha Pastori saarnaa: Aikuiset ihmiset, hävetkää!

Niin kauan kuin isät opettavat pieniä tyttäriään apinanuken avulla ”lyömään pakolaista turpiin kahella käellä”, me emme tule koskaan kasvamaan kansakuntana.

 

Olet muista poikkeava lapsi. Erivärinen tai tunnustat eri uskontoa kuin luokkatoverisi. Ikätoverisi tölvivät sinua päivästä toiseen. ”Neekeri!”, ”nekru!”, ”kasa kakkaa!” Tällaista kuulet päivästä toiseen. Kiusaamista. Ahdistut ja pelkäät mennä kouluun. Jos nyt edes pääset sinne, sillä välillä bussikuski ei edes pysähdy pysäkille, vaan tietoisesti ajaa pysäkkisi ohi ilveillen sinulle.

Tuollaista on Ylen aamutelevisiossa rohkeasti puhuneen tummaihoisen Valtteri Saarisen, 11, elämä. Rosa Parks, aikuinen nainen, sentään pääsi bussin kyytiin, vaikka joutui taistelemaan paikastaan. Suomessa vuonna 2016 lasta ei edes oteta kyytiin, vaan ajetaan kylmäsydämisesti ohitse.
 

Meidän on aivan turha postailla kiusaamisen vastaisia Facebook-päivityksiä like-näpytysten toivossa, mikäli lopputulos on kuultavissa Valtterin kertomana."


Millainen aikuinen ja oletettavasti ammattitaitoinen, sadoista ihmisistä päivittäin vastuussa oleva ihminen ajaa tahallaan pienen koululaisen bussipysäkin ohi naamaansa väännellen? Ja vain siksi, koska tämä on erivärinen? Sinähän se sankari olet. Kuinka pieni ihmisen pitää olla tehdäkseen tuollaista? Mitä niin pahaa elämässäsi on tapahtunut, että koet pienen suomalaislapsen niin suureksi uhaksi?

Perussuomalaisten Terhi Kiemunki tyhjensi rasismipajatson palmusunnuntaina, kun hän tölvi Facebookissa muslimilapsia ja heidän harrastamaansa virpomista. Omaa sisäistä noita-akkaansa internetiin kanavoinut Kiemunki harmitteli, kun ei ollut yhtään kondomia, joita olisi voinut jakaa lapsille – mikä kuulostaa loppujen lopuksi ihan positiiviselta lähinnä siksi, että silloin voisi olettaa, että niitä on käytetty.

Terhi, eikä se ”anteeksipyyntökään” mennyt kuin elokuvissa. Pyydät anteeksi, jos olet loukannut ihmisiä? Jos? Klassinen non-apology kertoo kaiken lausujastaan.

Yksikään lapsi ei ole syntyessään rasisti, vaan ennakkoluulot opitaan kotona. Lapset kuulevat vanhempiensa mölyämisen ja aivoröyhtäykset, ja koska lapset katsovat vanhempiaan ylöspäin, he matkivat heitä kaikessa. Niin hyvässä kuin pahassa. Me emme tule koskaan kasvamaan kansakuntana, niin kauan kun isät opettavat pieniä tyttäriään apinanuken avulla ”lyömään pakolaista turpiin kahella käellä”.

Meidän on aivan turha jeesustella, kiillottaa omaa kilpeämme ja postailla kiusaamisen vastaisia Facebook-päivityksiä like-näpytysten toivossa, mikäli lopputulos on kuultavissa Valtterin kertomana. Emme ole tehneet työtämme aikuisina, mikäli yksikin lapsi joutuu vielä astumaan tv-kameroiden eteen avaamaan kokemuksiaan kaltoinkohtelustaan.

(Tätä kirjoittaessa soi Nirvanan Jesus Doesn’t Want Me For A Sunbeam)

Jaa tämä artikkeli: