Paha Pastori saarnaa: He eivät tiedä mitä tekevät

Paha Pastori saarnaa: He eivät tiedä mitä tekevät

Sebastian Tynkkynen jatkaa tutuksi tulleella opportunistisella linjalla, jossa millään muulla kuin omalla poliittisella menestyksellä ei ole merkitystä.


”Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa” -lausahdus yhdistetään Winston Churchilliin. Mieheen, joka kahteen otteeseen luotsasi Iso-Britanniaa. Maata, joka viikko sitten toteutti demokratiaa ja saa nyt tuta, ettei herra Churchill niin kaukana totuudesta ollutkaan.

48,1 prosenttia briteistä halusi edelleen jäädä EU-jäseniksi, kun taas Brexitin puolesta äänesti liki 52 prosenttia. Äänestystuloksen selvittyä internet on ollut täynnä hämmästelyä puoleen ja toiseen, kun briteille on selvinnyt, mistä Brexitistä oikein olikaan kyse.

Siitäkin huolimatta, että Iso-Britannia ottaa takkiinsa lukuisilla talouden eri osa-alueilla ja vaihtopenkille jääminen ei teekään maasta shangri-la’ta, useat muut maat suunnittelevat hyppäävänsä samaan junaan Britannian kanssa. Suomi mukaan lukien.
 

Brexit-krapuloissaan Tynkkynen päätti pistää pystyyn kansalaisaloitteen Suomen eroamisesta unionista, Fixitin."


Erokattilaa kolisuttelevat nyt myös perussuomalaiset, etunenässään puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ja eritoten persujen nuorisojärjestön puheenjohtaja, Soinin kanssa useasti nokitusten ollut Sebastian Tynkkynen.

Ylelle antamassaan haastattelussa 27-vuotias Tynkkynen kertoi, että ”EU on aiheuttanut Euroopalle oikeastaan pelkkää kaaosta”, joten mies päätti Brexit-krapuloissaan pistää pystyyn kansalaisaloitteen Suomen eroamisesta unionista, Fixitin, koska kisakatsomossa ”tanssittin, heiluteltiin Britannian lippua ja iloittiin valtavan paljon”. Tynkkysen mukaan kansalaisaloite on saanut jo parikymmentätuhatta ääntä, eikä mies epäile, etteikö vaadittua 50 000 allekirjoitusta saataisi kasaan.

Tynkkynen uskoo siihen, että Suomen ainoa tie tulevaisuuteen on ero EU:sta ja eron tuoma itsenäisyys, eikä miestä huoleta Suomen taloudelliset takapakit, koska pienen epävakaan kauden jälkeen Suomi saisi ”Seban” mukaan talouden balanssiin.

Tynkkynen jatkaa tutuksi tulleella opportunistisella persulinjalla, jossa millään muulla kuin omalla poliittisella menestyksellä ei ole merkitystä. Vähät siitä, mitkä Fixitin todelliset vaikutukset suomalaiseen yhteiskuntaan ja tavan tallaajaan ovat nyt ja tulevaisuudessa, kunhan nimi kirjoitetaan otsikkoon oikein.

Ja mikäli Soinin viimeaikaisia lausuntoja on uskominen, kaikki on sallittua. Jopa äänestäjille valehteleminen. MTV3:lle antamassaan haastattelussa Soini siirtää vastuun poliitikoilta medialle. On median vika, mikäli kusettamista ei paljasteta. Vika on siis sanoman välittäjässä ja kuulijassa, ei sanojassa. Pureksikaa sitä hetki.

Viisi vuotta sitten Big Brother -talossa kisannut Sebastian tallentui kameroille, kun hän yritti pieraista, mutta ulosti housuihinsa. Eiköhän keskustelu Tynkkysen kompetenssista luotsata kansakunnan asioita ja tulevaisuutta voida päättää tähän?

(Tätä kirjoittaessani soi Foo Fighters: Walk)

Jaa tämä artikkeli: