null Paha Pastori saarnaa: Jos maanantai tuntuu pahalta, muuta jotain

Puheenvuorot

Paha Pastori saarnaa: Jos maanantai tuntuu pahalta, muuta jotain

Älä tyydy harmauteen, sillä elämässä ei ole takaisinkelausnappia. Maanantai ei ole surkea päivä, vaan uusi mahdollisuus.

 

"Hei mikä sua ohjaa?
Onks se intohimo vai rahapino? Kerro hei, kuka sua ohjaa?
Jos et tee midist, ni et sä koskaan tuu sun unelmia kohtaamaan.
Hei nyt ois korkee aika vaihtaa isommalle. Paina kaasu pohjaan!
Ei kukaan sua ohjaa!"
 –Kube

Oletko miettinyt kuka tai mikä sanelee päivittäiset toimintasi? Miksi heräät aamuisin? Menetkö nukkumaan tietäen tehneesi asioita, jotka innostavat sinua?

Meillä jokaisella on varmasti ollut lapsena ja nuorena unelmia siitä, mitä ammattia tulemme harjoittamaan vanhempana. Tai olemme unelmoineet tekevämme asioita, jotka vaativat harjoittelua, mutta sitten tapahtui jotain. Elämä tulee väliin. Löydämmekin itsemme aivan toisenlaisesta tilanteesta kuin siitä, mistä olemme haaveilleet. Emmekä ole tyytyväisiä lopputulemaan.
 

Mikään muutos ei tapahdu synnytystuskitta, mutta tuskin kukaan on maailmanhistorian aikana valittanut sitä, että on tavoitellut haaveitaan."


Aamulla maleksit lonkeron värisen massan mukana tekemään työtä, jota teet vain siksi, että saat laskut maksettua ja ruoan ostettua. Kuuntelet pomon vittuilua hammasta purren, etkä saa työstäsi mitään irti. Työpäivän jälkeen raahaudut kotiin syömään lisää e-koodeilla rikastettua mössöä ja katsot aivoja surkastuttavaa ”viihdettä”, kunnes onkin aika mennä nukkumaan ja herätä aamulla takaisin samaan rottaralliin. Mutta hei, kohtahan onkin viikonloppu, jolloin on aikuisten aika harrastaa larppausta. Menet parina iltana yökerhoon, jossa esität olevasi jotain aivan muuta, mitä oikeasti olet, palataksesi maanantaina takaisin arjen harmauteen.

Newsflash: Maanantai EI OLE surkea päivä. Se on uuden viikon alku, mahdollisuus. Jos maanantai tuntuu paskalta, muuta jotain.

Elämän suunnan muuttamisesta puhuttaessa suurin virhe tapahtuu heti telineissä, koska yleensä ajatellaan, että muutoksien pitäisi olla maailmaa mullistavia. No ei tarvitse. Pienilläkin tuunauksilla on suuret vaikutukset.

Vähennä ylitöitä, paranna ruokailutottumuksiasi, liiku enemmän, mene kansanopistoon opiskelemaan uutta tai auta vaikka sitä muuten niin tuntematonta naapuriasi. Jos haluat vaihtaa isommalle vaihteelle, ota sapattivapaata ja matkusta ulkomaille tekemään vaikka hyväntekeväisyyshommia tai kanna kortesi kekoon kotimaassa. Näistä syntyy elämän perhosvaikutus.

Ei, mikään muutos ei tapahdu synnytystuskitta, mutta tuskin kukaan on maailmanhistorian aikana valittanut sitä, että on tavoitellut haaveitaan. Totea loppumetreillä mieluummin ”hitto, kun piti tehdä” kuin ”olisinpa tehnyt”. Haluatko olla vanhainkodissa se, joka kertoo tarinoita vai se, joka kuuntelee muiden juttuja?

Elämässä ei ole takaisinkelausnappia. On vain tämä päivä, eikä huomista ole luvattu. Jos tietäisit, että tarinasi päättyy viikon päästä, oletko tyytyväinen tekemiisi ratkaisuihin? Oletko saavuttanut sen, mitä halusit? Vai oletko vain tyytynyt?

(Tätä kirjoittaessa soi Kube: Kuka sua ohjaa)

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.