Paha Pastori saarnaa: Kaikki apu ei kelpaa Lastenklinikalle

Paha Pastori saarnaa: Kaikki apu ei kelpaa Lastenklinikalle

Auttaja voi olla vääränlainen. Lastenklinikalle Brother Christmas HKI ja MG ovat vääriä auttajia.

 

Onko hyvän tekeminen nollasummapeliä? Olen pitkään ajattelut, että ei missään nimessä, mutta nähtävästi olen ollut väärässä. Onko mahdollista, että tiettyjen henkilöiden panos ei ole toivottua? Nähtävästi on.

Löin taannoin hynttyyt yhteen Brother Christmas HKI -nimimerkin takaa hyväntekeväisyyttä tekevän henkilön kanssa. Koska olen niin onnellisessa asemassa, että olen onnistunut verkostoitumaan hyvin, voin käyttää laajaa kontaktipiiriäni elämän kolhimien auttamiseen kyseisen henkilön avulla. Moderniksi joulupukiksi tituleerattu Brother Christmas haluaa auttaa ihmisiä incognitona, jotta fokus pysyisi autettavissa eikä auttajassa.

Jokin aika sitten mietin, kuinka piristää sairaita lapsia ja nuoria, jotka viettävät harmaita päiviä toisensa jälkeen sairaalassa? Mikä olisikaan siistimpää kuin idolin yksityiskeikka ja päälle pieni juttuhetki sekä selfiet artistin kanssa? Siitä riittäisi iloa ja muistelemista pitkäksi aikaa. Vähänpä tiesin.
 

Lastenklinikka kieltäytyi -- Samaiset liput kuitenkin menivät kuin kuumille kiville esimerkiksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan ja Kymenlaakson keskussairaalaan."


Ehdotin sairaille lapsille ja nuorille heitettävää akustista yksityiskeikkaa Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuvalle Mikael Gabrielille, joka innostui ajatuksesta todeten olevansa mukana täydellä sydämellä. Mies on itse käynyt läpi kovan elämänkoulun, eikä halua unohtaa altavastaajan asemassa olevia. Viime vuosien aikana MG on mm. auttanut syrjäytyneitä nuoria, esiintynyt useissa hyväntekeväisyyskonserteissa ja jakanut jouluna räppärikollegoidensa kanssa joululahjoja sekä ruokaa vähäosaisille.

Kävi kuitenkin ilmi, että Lastenklinikalle Brother Christmas HKI ja MG ovat vääriä auttajia.

Brother Christmas HKI lähestyi sähköpostitse HUS:n Lastenklinikkaa ja siellä vastaavana lastentarhaopettajana työskentelevää Marja Lopperia, jonka mukaan Mikael Gabriel ei ole toivottu vieras Lastenklinikalla johtuen julkisuudessa antamistaan lausunnoista. Lopperin mukaan Mikael Gabrielin antamat lausunnot ja toiminta eivät vastaa Lastenklinikan arvomaailmaa.

Vaikka en itsekään ole samaa mieltä joidenkin MG:n vahvojen mielipiteiden kanssa (ks. esim. tämä kolumni), en voisi ajatellakaan, etteikö hän olisi kykeneväinen tuomaan iloa ja toivoa lapsille. Päätöksestä haisee kauas se, että aikuiset ihmiset tulkitsevat lausuntoja omien suodattimiensa läpi ja sijaisloukkaantuvat. Onko Lopperilla ja kumppaneilla oikeus riistää lapsilta ainutkertainen kokemus ja sen mukanaan tuoma ilo vain siksi, että ovat itse eri mieltä MG:n kanssa?

Kyseenalaistan vahvasti Lastenklinikan tekemän päätöksen, sillä jokainen vähänkään omilla aivoillaan ajatteleva tajuaa, että tällaisessa kulissipelissä häviävät vain lapset. Onko tärkeämpää se, miltä kokonaisuus näyttää ulospäin kuin se, mitä lapset ja nuoret kokevat? Jos sairastat meillä, sitoudut sairastamaan arvomaailmamme mukaan?

Kielteinen vastaanotto on koskenut Brother Christmas HKI:n muitakin hyväntekeväisyystarjouksia. Lastenklinikka kieltäytyi mm. lapsille ja nuorille tarjotuista lipuista JVG:n Hartwall Areenan keikoille. Samaiset liput kuitenkin menivät kuin kuumille kiville esimerkiksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan ja Kymenlaakson keskussairaalaan, joissa ne otettiin ilolla vastaan.

Kysymys kuuluukin: millainen ja kenen apu teille kelpaa, Marja?

(Tätä kirjoittaessani soi Metallica: Holier Than Thou)

Jaa tämä artikkeli: