null Paha Pastori saarnaa: Sammakoilla sisään, vitsillä ulos!

Puheenvuorot

Paha Pastori saarnaa: Sammakoilla sisään, vitsillä ulos!

Kun kansanedustaja saa selittää aivoröyhtäyksensä vitsinä ja läppänä, voimme todeta että Suomi on rikki. Sanoista tulee ottaa vastuu.

Perussuomalaiset kansanedustajat pitävät viikosta toiseen huolen siitä, että kolumnisteilla riittää kirjoitettavaa ja stand up -koomikoilla materiaalia setteihinsä. Koomikko Andre Wickströmin summasi kuluneen viikon hienosti twiittiinsä: ”Kun koomikko heittää vitsin josta ei pidetä se on kamalaa ja kun Persu sanoo jotain kamalaa se on vitsi.” 

Wickströmin postaukseen kulminoituu hyvin persujen linjaus: heidän suustaan päästämät aivoröyhtäykset ovat sanottu vitsinä, mutta näitä ”lohkaisuja” arvostelevat kriitikot vainoavat ja rikkovat sananvapautta.

Räppäri Musta Barbaari kirjoitti viikko sitten Facebookiin päivityksen, jonka mukaan hänen äitinsä ja siskonsa joutuivat siviilipoliisien kovakouraisen tarkastuksen kohteiksi Helsingin ydinkeskustassa. Tapauksen jälkipeleissä perussuomalaisten kansanedustaja, varatuomari Leena Meri otti näppiksen kauniisiin kätösiinsä ja toivotti Mustan Barbaarin, oikealta nimeltään James Nikander, kotimaahansa, mikäli suomalainen meininki ei maistu. Vuosikausiahan on jo vitsailtu, että Turku pitäisi erottaa Suomesta ja myydä vaikkapa Ruotsille, mutta ainakin vielä kartalla Turku löytyy Suomesta. Nikander on siis syntyjään turkulainen.

Kun Meri sai niskaansa arvosteluryöpyn, reaktio oli persuille tuttu ”vitsi, vitsi!” Kaiken päälle Meri totesi vielä, ettei tiedä, kuka Musta Barbaari on. Puhumattakaan siitä, että Meri tietäisi ko. tapauksesta mitään. Et siis tiedä asiasta mitään, mutta koet velvollisuudeksesi kommentoida asiaa kansanedustajalta vaadittavan käytöksen vastaisesti tapauksesta, josta et edelleenkään tiedä mitään?

Eikä siinä vielä kaikki, kuten TV Shop -mainoksessa todettaisiin. Suomi Areenassa puhunut Meri heitti lisää löylyä kiukaalle uhriutumalla. Hänen mukaansa Suomesta on tulossa Kiinan ja Pohjois-Korean kaltainen valtio, jossa ”ei saa puhua siitä taikka tästä”. Eli kun arvostellaan loukkaavista ja ignoranteista lausunnoista, syy onkin arvostelijoissa, koska sananvapaus.

Toinen kuluneen viikon persu-bingon voittaja oli kansanedustaja, rikosylikonstaapeli Mika Raatikainen, joka päätti avata Facebookin ja kertoa painavan mielipiteensä yleisistä wc-tiloista sekä niiden käyttäjistä. Raatikaisen mukaan unisex-vessat tulisi kieltää. Tai ainakin erottaa heteroille ja homoille omat vessat sekä pesutilat, sillä niissähän saattaa joutua ”homostelijoiden kyylättäväksi”. En tiedä, millaisissa vessoissa ja pesutiloissa Raatikainen on vieraillut, mutta selvennykseksi: unisex-vessa tarkoittaa sitä, että samaa vessaa voivat käyttää sekä miehet että naiset. Uskoisin, että olet näiden 54 maailmassa vietetyn vuoden aikana jakanut wc:n seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvan henkilön kanssa. Sen, kuinka suuria henkisiä arpia se on Sinuun jättänyt, tiedät vain itse.

Perussuomalaisten kansanedustajien tie eduskunnassa on päällystetty vitseillä. Teuvohakkaraiset, pirkkoruohonenlernerit ja leenameret sekä muut aivoröyhtäyksiään sosiaaliseen mediaan suoltavat vetoavat sananvapauteen ja kaikesta vastuusta vapauttavaan kännissä ja/tai läpällä -selitykseen, kun uloste lentää tuulettimeen. Kun muilla puolueilla ja yrityksillä on kriisiviestintänappula, persuilla napsautetaan jenkki-sitcomeista tuttua taustanaurukatkaisinta.

Yksittäisten kansanedustajien ääni sosiaalisessa mediassa hukkuu 200 muun edustajan pitämään valkoiseen kohinaan, mutta mikä on huolestuttavaa, on se, että minua, sinua ja Hentun Liisaa edustaa maailmankuvaltaan kapeakatseiset ja vuosikymmenten taakse jumittuneet, paremman sanan puutteessa, juntit, joiden maailmankuva on kuin pahimpia ennakkoluuloja viljelleestä Pulttibois-sketsistä.

Tuskin tarvitsee puhua siitä, kuinka kansanedustajan tulisi käyttäytyä sekä työssään että siviilissä. Vielä huolestuttavampaa on se, millaisissa siviilitöissä tällaisen maailmankuvan omaavat ihmiset huseeraavat. Kun varatuomari käskee suomalaista, mutta melaniiniltaan tummempaa ihmistä muuttamaan kotimaahansa tai homofobinen rikosylikonstaapeli pelkää mennä yleiseen vessaan kyyläyksen pelossa, voimme todeta, että Suomi on rikki.

(Tätä kirjoittaessani soi Type O Negative: I Don’t Wanna Be Me)

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.